Armutlu Yumuşak Kek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Armutlu Yumuşak Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Armutlu Yumuşak Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yumurta ve tozşekeri derin bir kasede köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Unu ilave edip çırpmaya devam edin. Sıvıyağ, limon suyu ve sütü ekleyip tekrar çırpın. Kabartma tozunu serpip düzgün bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. 

Armutların kabuklarını soyup çekirdekli kısımlarını çıkarın. Küçük küçük doğrayıp hamura ilave edin ve yavaşça karıştırın. 22 santim çapındaki yağlanmış bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Kek ılınınca üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Kek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Tatlı Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Aioli sos
Sambal sosu
Marinara sos
Tamarindo Sosu
Habanero sosu
Adobo sosu