Anasonlu Sos (Çin Mutfağı)
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Anasonlu Sos (Çin Mutfağı) Tarifi İçin

Malzemeler

Anasonlu Sos (Çin Mutfağı)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yemek tarifleri arasında buharda haşlanmış brokoli, brüksellahanası, karnabahar gibi sebzelere yakışan bir sostur.
  2. Mandalina ya da portakal kabuğunu kurutup jülyen doğrayın. 1 çay bardağı şeker ile 1 kahve fincanı zeytinyağını sos tenceresine aktarın.
  3. Kısık ateşte şeker iyice eriyinceye kadar kavurun. Mandalina ya da portakal kabuğu, 1 çay kaşığı anason, 3 diş ezilmiş sarımsak, 3 kahve fincanı soya sosu ve 6 kahve fincanı suyu ilave edin.
  4. Bir taşım kaynatıp ocağı kısın ve yaklaşık yarım saat kadar kaynamaya bırakın. Ocaktan alıp süzün ve soğumaya bırakın.
  5. Cam bir kavanoza aktarın. Buzdolabında bir hafta muhafaza edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Sos Tarifleri Çin Mutfağı Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Aioli sos
Sambal sosu
Marinara sos
Tamarindo Sosu
Habanero sosu
Adobo sosu