Acı Tatlı Sos
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Acı severleri böyle alalım. Sevgili Ekrem Çağatay’dan et, tavuk ve balık yemekleri yanında ikramlık acı tatlı sos tarifi ile karşınızdayız. Chili biberi, ketçap ve sarımsak ile hazırlanan acı tatlı sos, özellikle kızartma ve fırınlama usulüyle pişen yemeklerin yanında servis edilir. İsteğe göre yemeğin üzerine dökülerek de servis edilir. 

Alternatif olarak Meksika biberli sos ve kahvaltılık acı sos tarifine de göz atın.

Acı Tatlı Sos Tarifi İçin

Malzemeler

Acı Tatlı Sos

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. 3 adet chili biberlerini 3-4 parçaya kesip çekirdekleri ile beraber mutfak robotuna alın.
  2. Sarımsak, pirinç sirkesi, ketçap ve lime suyunu ilave ederek robotu 1 dakika kadar çalıştırın.
  3. Hafif kıvamlı bir karışım elde ettikten sonra balı ekleyin ve bir çatal yardımı ile karıştırın.
  4. Sonuncu chili biberi önce ortadan uzunlamasına ikiye, daha sonra eşit küçük kare parçalar halinde kesin ve sosa ekleyin.

Tarif Kategorileri

Sos Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Aioli sos
Sambal sosu
Marinara sos
Tamarindo Sosu
Habanero sosu
Adobo sosu