Demir, kalsiyum, C vitamini ve Omega 3 bakımından zengin semizotu salatasına bademli kruton ve taze otlu peynir sosuyla hem renk hem de lezzet katın.
- Fırını, fanlı 150 derecede ısıtın. Keten tohumunu mutfak robotunda toz haline getirip, küçük bir kaseye aktarın. 2 yemek kaşığı su ekleyip karıştırın. Keten tohumu ve suyun iyice birbirine geçmesi için 5 dakika bekletin.
- Mutfak robotunda sarımsağı ve bademi ince kıyılacak şekilde ezin. Kenara ayırdığınız keten tohumu karışımı ve kalan bütün malzemeleri ekleyip, hafif yapışkan bir hamur elde edene dek robottan geçirin.
- Karışımdan yaklaşık 1 çay kaşığı boyutunda parçalar koparıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin. Renkleninceye dek 30-35 dakika fırınlayın. Pişince fırından çıkarıp 10 dakika tepside soğumaya bırakın. Soğudukça sertleşeceklerdir.
- Tamamıyla soğuduklarında, hava geçirmeyen bir kapta, kuru bir yerde 2-3 hafta muhafaza edebilirsiniz.
Taze otlu peynir sos
2 çay bardağı süt veya su
2 kibrit kutusu boyutunda beyaz peynir
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1-2 avuç maydanoz yaprağı
1-2 avuç fesleğen ve/veya dereotu yaprağı
1 diş sarımsak
Bir tutam tuz ve karabiber
Bu tarifte kullandığınız taze otların miktarına göre sıvı miktarı da değişecektir. Bütün malzemeleri mutfak robotundan geçirin, akışkan bir kıvam elde etmek için gerekirse su ekleyin.
Krutonlu ve renkli köz biberli salata tarifi için tıklayın