Ketojenik Sebze Suyu
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 7 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Şef Şehnaz Doğan ve Uzman Diyetisyen Arzu Menekşe’den ketojenik sebze suyu tarifi ile karşınızdayız. Ketojenik diyet, en çok uygulanan diyet çeşitlerinden biridir. Sağlıklı bir şekilde kilo vermek için uygulanan ketojenik diyet, kereviz, kabak, soğan, pırasa, rezene, maydanoz gibi sebzelerden oluşan bir diyet çeşididir. Peki, düşük kalorili ketojenik sebze suyu nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, sebze suyu yapımı için tarife başlayabiliriz.

Alternatif olarak çilek suyu ve kiraz sapı çayı tarifine de göz atın.

Ketojenik Sebze Suyu Tarifi İçin

Malzemeler

Ketojenik Sebze Suyu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bütün sebzeleri temizledikten sonra  büyük parçalar halinde kesin. Büyük bir tencereye ilk önce  zeytinyağını koyun ve yağı ısıtın.
  2. Maydanoz sapları ve kereviz yaprakları hariç tüm malzemeyi tencereye alarak 2-3 dakika soteleyin.
  3. Üzerine su, tuz ve karabiberi ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 40-50 dakika süreyle pişirin. 
  4. Son olarak maydanoz sapını ve kereviz yapraklarını ekleyerek soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra bir süzgeçten geçirerek kullanıma hazır hale getirin. Afiyet olsun.

1 Bardak Sebze Suyu Tarifi Kaç Kalori?

  1. Bir bardak ketojenik sebze suyu, yaklaşık 30 kaloridir. Yemeklerden önce veya sonra içilebilir. Ölçülü bir şekilde tüketilmelidir.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri Farklı Sebze Yemekleri Alkolsüz İçecekler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Kahvaltılık Yulaf Lapası
Yulaflı parfe
Yulaflı Smoothie
Avokadolu Smoothie
Elmalı Smoothie
Ejder Meyveli Smoothie