Erikli Kinoa Salatası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kökeni Güney Amerika olan kinoa, dünyada en fazla Peru ve Şili'de yetiştirilir. Türkiye'de ise Antalya ve çevresinde yetiştirilir. Kilo vermeye yardımcı olan bu besin; salata, çorba, köfte ve et yemeklerinde kullanılır. Yüksek miktarda protein içeren besinlerden biridir. Malzemeleriniz hazırsa; glüten içermeyen nefis erikli kinoa salatası nasıl yapılır birlikte görelim.

1 Porsiyon Erikli Kinoa Salatası Kaç Kaloridir?

Erikli kinoa salatasının bir porsiyonu, yaklaşık 50 kaloridir. Sindirimi kolaylaştıran bu tarifi, listenize ekleyebilirsiniz. 

Erikli Kinoa Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Erikli Kinoa Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tarife başlarken mürdüm eriklerini dörde bölün. Havuçları soyup, parmak kalınlığında kesin.
  2. Soğanları ise elma dilimi şeklinde doğrayın. Bu esnada sarımsakların kabuğunu soyun ve ezin.
  3. Sebze ve meyveleri biraz tuz, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırıp bir tepsiye alın ve 200°C ısıtılmış fırında pişirin.
  4. Kinoayı tuzlu suda şişene kadar haşlayın. Fırında yumuşayan sebze ve meyveleri kinoa ile birleştirip son olarak kuru nanesini ve sirkesini de ekleyip karıştırın.
  5. Erikli kinoa salatasını, güveçte levrek ile birlikte tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Haşlama süresini kısaltmak için suyun içerisine tuz ekleyin. 
  • Su ılımaya başladığında kinoaları ekleyin. Böylece kinoalar daha çabuk pişecektir.
  • Zeytinyağı ve sirkeyi salatayı servis edeceğiniz zaman ekleyin.
  • Hazırladığınız salataya mısır ve nar ekşisi de ekleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Salata Tarifleri Diyet Yemekleri Öğle Yemeği Vejetaryen Yemekleri Kinoalı Tarifler Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kahvaltılık Yulaf Lapası
Yulaflı parfe
Yulaflı Smoothie
Avokadolu Smoothie
Elmalı Smoothie
Ejder Meyveli Smoothie