Salçalı Bulgur Köftesi
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bulgur köftesi, Adana’da sarımsaklı köfte olarak da bilinen yemek, Malatya’da da sıkma köfte olarak adlandırılmaktadır. Hazırsanız, nefis salçalı bulgur köfte nasıl yapılır birlikte görelim.

Salçalı Bulgur Köftesi Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sosu için

Salçalı Bulgur Köftesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bulguru geniş bir kaba alın. Kimyon, kırmızı pul biber, salça, tuz ve 1.5 su bardağı kaynamış su ilave edip 10 dakika bekletin. Bulgur yumuşayınca iyice yoğurun.
  2. Un ve yumurta akını ilave edip tekrar yoğurun. Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak ortasına parmağınızda hafifçe bastırın.
  3. 4.5 su bardağı suyu kaynatın. Tuz ilave edip köfteleri ilave edin. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirip servis tabağına alın.
  4. Sarımsakları ince kıyıp zeytinyağında soteleyin. Biber salçası, rendelenmiş domates ve tuz ilave ederek 1-2 dakika pişirip köftelerin üzerine gezdirin.
  5. İnce kıyılmış maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapın. Dilerseniz, hemen hemen aynı kalori değeriyle sunulan mercimek köftesi tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Vejetaryen Yemekleri Bakliyat Tarifleri Sos Tarifleri Köfte Tarifleri

Benzer Tarifler

Alacatene
Mercimekli Kolakas
Airfryer'da Falafel
Tahinli ve tavuklu kuru fasulye
Nohutlu sucuk içi
Yaprak ditmesi