Bulgur köftesi, Adana’da sarımsaklı köfte olarak da bilinen yemek, Malatya’da da sıkma köfte olarak adlandırılmaktadır. Hazırsanız, nefis salçalı bulgur köfte nasıl yapılır birlikte görelim.
Bulguru geniş bir kaba alın. Kimyon, kırmızı pul biber, salça, tuz ve 1.5 su bardağı kaynamış su ilave edip 10 dakika bekletin. Bulgur yumuşayınca iyice yoğurun.
Un ve yumurta akını ilave edip tekrar yoğurun. Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak ortasına parmağınızda hafifçe bastırın.
4.5 su bardağı suyu kaynatın. Tuz ilave edip köfteleri ilave edin. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirip servis tabağına alın.
Sarımsakları ince kıyıp zeytinyağında soteleyin. Biber salçası, rendelenmiş domates ve tuz ilave ederek 1-2 dakika pişirip köftelerin üzerine gezdirin.
İnce kıyılmış maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapın. Dilerseniz, hemen hemen aynı kalori değeriyle sunulan mercimek köftesi tarifini de deneyebilirsiniz.