Pastırma Pelerinli Nohut
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

@denizorhunklemantin Deniz Orhun'dan lezzetli bir atıştırmalık tarifimiz var. Nohut, buğday ve enginarı bir araya getirdikten sonra, baharat karışımı ile tatlandırıyoruz. Şık bir görünüme sahip olan pastırma pelerinli nohutları, kalabalık sofralarda yemeklerinize eşlik etmesi için sunabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, pastırma pelerinli nohut tarifine geçebiliriz.

İçinde nohut olsun da ne olursa olsun diyenler için, nefis baharatlı nohut cips ve Antep usulü nohut dürüm tarifine göz atabilirsiniz.

Pastırma Pelerinli Nohut Tarifi İçin

Malzemeler

Pastırma Pelerinli Nohut

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Nohut, enginar ve aşurelik buğdayı ayrı kaplarda haşlayın.
  2. Nohuta sirke ve tahini ekleyerek mutfak robotundan geçirdikten sonra bir kaba alın.
  3. Enginarı da mutfak robotundan geçirin ve sarımsağı, cevizleri ve haşladığınız aşurelik buğdayı ekleyin ve tahinli nohutun bulunduğu kaba aktarın.
  4. Bu karışıma hardal, tuz, karabiber, limon, zeytinyağı ve kimyonu ekleyerek iyice karıştırın ve küçük toplar haline getirin.
  5. Hazırladığınız topların üzerini taze kekik dallarıyla süsledikten sonra pastırmaları adeta bir pelerin şeklinde bu toplara giydirin.

ŞEFİN ÖNERİSİ

  1. Pastırma pelerinli nohut son derece lezzetli bir atıştırmalıktır. Ilık servis edildiğinde ara sıcak ve soğuk servis edildiğinde de hoş bir ara mezedir.

Tarif Kategorileri

Atıştırmalık Bakliyat Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Alacatene
Mercimekli Kolakas
Airfryer'da Falafel
Tahinli ve tavuklu kuru fasulye
Nohutlu sucuk içi
Yaprak ditmesi