Nohutlu Patlıcan Dolması
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Nohutlu Patlıcan Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Nohutlu Patlıcan Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Patlıcanların uç kısımlarını kesip alacalı soyun. İçlerini çıkartın ve tuzlu suda 15 dakika bekletin. Soğanı küp şeklinde doğrayıp kıymaya karıştırın. Haşlanmış nohut, bulgur, küp doğranmış domates, 1 yemek kaşığı nar ekşisi, maydanoz, ayçiçek yağı, salçalar, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Patlıcanların içlerini doldurup domates ile kapak yaparak kapatın ve tencereye dizin. Nar ekşisini patlıcanların üzerine gezdirip tuz serpiştirin. Tereyağını küçük parçalara bölüp aralarına yerleştirin. Üzerini geçecek kadar su ekleyip bir tabak kapatın ve önce yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

 

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sebze Tarifleri Bakliyat Tarifleri Dolma Tarifleri

Benzer Tarifler

Alacatene
Mercimekli Kolakas
Airfryer'da Falafel
Tahinli ve tavuklu kuru fasulye
Nohutlu sucuk içi
Yaprak ditmesi