- Patatesleri iyice yıkayıp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kabuklarını soyup çatalla ezerek püre haline getirin.
- Margarini tencerede eritin. Soğanları kıyıp pembeleştirin. Bulgur ve 5 bardak suyu ekleyip 20 dakika kadar pişirin.
- Salçayı biraz çorba suyu ile ezin. Patates püresi, haşlanmış nohut, salça ve tuzu çorbaya ilave edip karıştırın.
- 6-7 dakika daha pişirin, nane serpip ateşten alın. 5-6 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Dilerseniz, kekikli patates çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.
Şefin Yorumu :
SOĞAN DOĞRARKEN...
Soğan doğrarken gözlerinizin yaşarmasını önlemek için musluğu açıp akan suyun altında soyun ya da soğanı bir süre kaynar suyun içinde bekletip doğrayın.