Nohut Piyazı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Nohut Piyazı Tarifi İçin

Malzemeler

Nohut Piyazı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Nohutu akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp soğuk su ilave edin ve elinizle ovuşturarak kabuklarını çıkarın. Nohudu derin bir kaba alın.

Taze soğan, maydanoz ve naneyi temizleyip kıyın. Kırmızı soğanı ince halkalar halinde doğrayın. Hepsini nohuda ilave edip harmanlayın. 

Zeytinyağı, sirke, limon suyu, tuz, sumak ve pulbiberi bir kasede karıştırın. Salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
Şefin Yorumu : PİYAZ SEÇENEKLERİ
Genellikle kurufasulye ile hazırlanan piyazı yeşil mercimekle de deneyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Vegan Yemek Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Bakliyat Tarifleri Meze Tarifleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Sucuklu Nohut Yemeği
Vegan Humus
Bakla Kızartması
Güveçte Kıymalı Kuru Fasulye
Alacatene
Mercimekli Kolakas