SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Bakliyat Tarifleri
Mantarlı Bulgur Risotto
Mantarlı Bulgur Risotto
Güncelleme tarihi:
22 Kasım 2022
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Mantarlı Bulgur Risotto Tarifi İçin
Malzemeler
Malzemeler
1 soğan
40 g tereyağı
2 su bardağı iri bulgur
1 yemek kaşığı sirke
100 g tulum peyniri
10~12 orta boy kültür mantarı
9~10 bardak tavuk suyu
Üzeri için
Değirmen karabiber
Taze kekik
Mantarlı Bulgur Risotto
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Yemeklik doğradığınız soğanı tereyağının yarısında pembeleşinceye kadar kavurun. İri bulgur ve sirkeyi ilave edip karıştırarak kavurmaya devam edin.
Tavuk suyunun bir su bardağı kadarını ilave edin. Bulgur, suyunu çektikçe kalan tavuk suyunu azar azar ilave edin.
Küp doğradığınız mantarları ayrı bir tavada soteleyin ve pişen bulgura ekleyin. Rendelenmiş tulum peyniri ve kalan tereyağını ilave edip karıştırın.
Kapağı kapalı olarak 10 dakika kadar dinlendirin. Üzerine değirmen karabiber serpin. Taze kekik ile süslerek sıcak servis yapın.
Dilerseniz,
mantarlı risotto tarifi
ni de deneyebilirsiniz.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Vejetaryen Yemekleri
Pilav Tarifleri
Pilav ve Makarna Tarifleri
İtalyan Mutfağı Yemekleri
Bakliyat Tarifleri
Benzer Tarifler
Alacatene
Mercimekli Kolakas
Airfryer'da Falafel
Tahinli ve tavuklu kuru fasulye
Nohutlu sucuk içi
Yaprak ditmesi