Konserve Bezelye Yemeği
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İlkbahar ayları ile birlikte tezgahlardan eksik olmayan bezelye lezzeti ile sofralarımızdan da yaz ve kış aylarında eksik olmaz. Yaz aylarında genellikle taze bezelye ile yapılan bezelye yemeği, kış aylarında yarı pişmiş konserve ile yapılır. Taze mevsiminde toplanarak hazırlanan konserve bezelye yemeği tarifi için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Bezelye ile yapılan alternatif lezzetler için kıymalı bezelye yemeğiLübnan usulü kıymalı bezelye güveçsultani bezelyeli gnocchi ve zeytinyağlı bezelye yemeği tariflerine de göz atabilirsiniz. 

Konserve Bezelye Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Konserve Bezelye Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yağ tencereye alınır, ısındığında yemeklik doğranan soğan ve sarımsak eklenerek kavrulur. 
  2. Renk almaya başladığında salça eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur. 
  3. Patates ve havuç kabukları soyulur ve küp küp doğranır. 
  4. Patates ve havuç tencereye alınarak karıştırılır, tuz eklenir ve su eklenerek pişmeye bırakılır. 
  5. Konserve bezelye yıkanır, süzgeçte suyu süzüldükten sonra pişmeye yakın olan patates ve havucun yanına tencereye alınır. 
  6. 15 dakika pişirilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Tencere Yemekleri Konserve Tarifleri Bakliyat Tarifleri Sulu Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Alacatene
Mercimekli Kolakas
Airfryer'da Falafel
Tahinli ve tavuklu kuru fasulye
Nohutlu sucuk içi
Yaprak ditmesi