Ana malzemesi bulgur ve salça olan kısır, Türk ve Arap mutfağında farklı tekniklerle sunulan bir yemektir. Ülkemizde en çok Güneydoğu ve İç Anadolu'da tüketilir. İçeriğinde salata malzemeleri kullanıldığı için, tokluk hissi ve enerji verir. Günlerde, toplantılarda ya da özel günlerde sofralardan eksik olmayan bir lezzettir. Diyet listelerinde yer verilen bu besin, magnezyum ve B vitamini bakımından zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendirmede önemli bir rol oynayan kısırın haftada bir kez tüketilmesi önerilir. Şef Başak Öngel Demirkale'nin videolu anlatımıyla lezzetli ve kolay kısır nasıl yapılır birlikte görelim.
1 Porsiyon Kısır Kaç Kaloridir?
Özellikle gün sohbetlerinde sunulan kısırı, zeytinyağlı yaprak sarma ve çarşaf böreği ile birlikte servis edebilirsiniz.