Kırmızı Mercimekli Yaprak Sarması
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kırmızı Mercimekli Yaprak Sarması Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Kırmızı Mercimekli Yaprak Sarması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Salçayı ilave edip kokusu çıkıncaya kadar kavurup kırmızı mercimek, baldo pirinç ve bulguru ilave edip 3-4 dakika kavurun. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp 2.5 su bardağı sıcak su ilave edip kısık ateşte 15 dakika pişirin ve ocaktan alın. Asma yapraklarını 3-4 dakika sıcak suda bekletin. Soğuyan harçtan asma yapraklarına bir tatlı kaşığı kadar koyarak muska şeklinde sarıp yayvan bir tencereye dizin. Üzerlerine zeytinyağı gezdirip su ilave edin ve yapraklar tamamen yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Üzeri için tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Kımızı pul biberi ilave edip ocaktan alın. Sarmaların üzerini yoğurt ve biberli yağ ile süsleyerek ılık servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, gün sohbetlerinin vazgeçilmezi olan klasik zeytinyağlı yaprak sarma tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Bakliyat Tarifleri Sarma Tarifleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Alacatene
Mercimekli Kolakas
Airfryer'da Falafel
Tahinli ve tavuklu kuru fasulye
Nohutlu sucuk içi
Yaprak ditmesi