Ege'nin incisi Muğla yöresine özgün bir yemektir. Ana malzemeleri et ve buğday olan bu yemek, genellikle bayram ve düğün yemeği olarak sunulur. İsteğe göre koyun eti yerine tavuk eti de kullanılabilir. Sinir sistemini güçlendirdiği için, özellikle kış aylarında tüketilmesi önerilir. İçeriğinde demir olduğu için, kan yapıcı bir etkisi vardır. Malzemeleriniz hazırsa, 'Orijinal keşkek nasıl yapılır?' görelim.
1 Porsiyon Keşkek Kaç Kaloridir?
Siz de sofralarınızda doyurucu bir şekilde sunulan baklagil ve tahıllı yemeklere yer vermek istiyorsanız, ince bulgur ile hazırlanan fellah köftesi tarifine göz atabilirsiniz.
Keşkek yemeğini, patlıcan turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.