Güveçte Kuru Fasulye (Tavce Gravce)
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Türk mutfağının milli yemeği olarak bilinen kuru fasulye, tencere veya güveçte pişirilebilir. Genellikle et veya pastırma ile birlikte sunulur. Balkan mutfağında da meşhur olan güveçte kuru fasulye, 'tavce gravce' ismiyle de bilinir. Özellikle kalabalık sofraların vazgeçilmezidir. Hazırsanız, güveçte kuru fasulye nasıl yapılır, kaç dakika pişirilir görelim.

Türk mutfağının en önemli yemekleri arasında yer alan pastırmalı kuru fasulye tarifini de deneyebilirsiniz.

Güveçte Kuru Fasulye (Tavce Gravce) Tarifi İçin

Malzemeler

Güveçte Kuru Fasulye (Tavce Gravce)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuru fasulyeyi bir gece önceden soğuk suda bekletin. Ertesi gün suyu süzüp 10 su bardağı suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  2. Küçük doğradığınız soğanları tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  3. Kabuklarını soyup küçük doğradığınız domatesleri, ince doğradığınız biberleri ve sulandırılmış salçayı ilave ederek birkaç dakika pişirin.
  4. Haşlanmış fasulyeyi ve sıcak suyu ilave edip karıştırın. Kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Fasulyeler hafif pişince pastırmaları ve tuzunu ilave edin.
  5. Kuru fasulyeyi kaynar haldeyken güvece aktarıp önceden 200 derecede ısıtılmış fırında kapağı kapalı olarak 10-15 dakika kapağı açık olarak 5-10 dakika daha pişirip servis yapın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Güveçte kuru fasulyeyi pirinç pilavı ve kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Bakliyat Tarifleri Et Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Sulu Yemek Tarifleri MasterChef Tarifleri Öğle Yemeği Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Mercimekli Kolakas
Airfryer'da Falafel
Tahinli ve tavuklu kuru fasulye
Nohutlu sucuk içi
Yaprak ditmesi
Nohutlu suşi