Filizlendirilmiş Beluga Mercimeği Salatası
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Beluga mercimeği, ıslatıldıktan ya da filizlendirildikten sonra çiğ tüketmeye çok uygun bir bakliyattır. 5-6 saat suda beklettikten sonra rahatlıkla çiğ tüketilebilen siyah mercimek koyu renginden dolayı müthiş bir antioksidan kaynağıdır. Malzemeler hazırsa, vejetaryen menülerine uygun filizlendirilmiş beluga mercimeği salatası tarifine geçebiliriz.

Farklı çeşitleri olan yeşil mercimek salatası ve maş fasulyesi salatası tarifine de göz atın.

Filizlendirilmiş Beluga Mercimeği Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Filizlendirilmiş Beluga Mercimeği Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Beluga mercimeğinin filizlendirilmesi; Beluga mercimeğini 5-6 saat suda (kefirli su ya da peyniraltı suyu) beklettikten sonra süzgece alıp üzerini ince pamuk bir bezle örtün.
  2. 8 saatte bir, sudan geçirip suyunu iyice süzün ve üzerini yine örtün. Bu şekilde ikinci gün siyah mercimekler filizlenecektir.
  3. Filizlendirilmiş siyah mercimekleri salata tabağına alın.
  4. Üzerine soğan, kapari ve yeşillikleri ilave ettikten sonra zeytinyağı, limon suyu ve tuzu ekleyerek tatlandırın.
  5. İstediğiniz tabağa alıp servis edin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Bakliyat Tarifleri Diyet Yemekleri Salata Tarifleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Alacatene
Mercimekli Kolakas
Airfryer'da Falafel
Tahinli ve tavuklu kuru fasulye
Nohutlu sucuk içi
Yaprak ditmesi