Etli Nohut Yemeği
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mis gibi kokusuyla tüm evi saran etli nohut yemeği, kalabalık sofraların baş tacıdır. Kuşbaşı et, nohut ve salça ile hazırlanan bu yemek, ortalama 30-35 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Protein bakımından zengin olan etli nohut yemeğinde, kuzu veya dana eti kullanabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, etli nohut yemeği tarifi için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Etli Nohut Yemeği Kaç Kalori?

Sade versiyonu için nohut yemeği tarifine bakabilir, leziz mi leziz nohutlu pazı sapı tarifini de deneyebilirsiniz.

Etli Nohut Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Etli Nohut Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Nohut bir gece önceden suda bırakılır.
  2. Kuşbaşı et bir tencerede haşlanır.
  3. Yağlar başka bir tencereye alınır ve yemeklik doğranan soğan kavrulur.
  4. Tencereye salçalar eklenir ve kokusu çıkana kadar kavrulur.
  5. Ardından nohutlar ve haşlanan et tencereye konur, üzerini gecene kadar su eklenir ve pişmeye bırakılır. (İsteğe göre haşlanan etin suyu eklenebilir.) Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Nohutları bir gece önceden ıslatın ve yumuşayana kadar haşlayın. Böylece daha kolay pişecektir.
  • Dilerseniz, konserve nohut da kullanabilirsiniz.
  • Yemeğin içerisine kırmızı et yerine, kuşbaşı tavuk eti de ekleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Türk Mutfağı Yemekleri Bakliyat Tarifleri Tencere Yemekleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Alacatene
Mercimekli Kolakas
Airfryer'da Falafel
Tahinli ve tavuklu kuru fasulye
Nohutlu sucuk içi
Yaprak ditmesi