Çintemani Formlu Pilav Çeşitlemesi Tarifi İçin
Malzemeler
Safranlı pilav için:
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 tavuk but
- 1 çorba kaşığı haşlanmış nohut
- 1 tutam safran
- 1'er tatlı kaşığı kuş üzümü, dolmalık fıstık, kavrulmuş badem
- 1 soğan
- 1 kuru kayısı
- 3-4 tane karabiber
- 3-4 tane yenibahar
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tutam zencefil
Domatesli pilav için:
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 tavuk but
- 1 soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 salçalık kırmızı biber
- 3-4 tane karabiber
- 2 domates
- 2 çorba kaşığı tereyağı
Sebzeli pilav için:
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 tavuk but
- 1'er çorba kaşığı iç bakla
- Bezelye
- Antep fıstığı
- Nane
- 3-4 tane karabiber
- 1 soğan
- 3-4 tane yenibahar
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 5-6 dal dereotu