Barbunya Köftesi
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Barbunya fasulyesi baklagiller familyasından bir bitkidir. Pembe beyaz dış kabuğu ve beyaz ağırlıklı taneleri ile alışılagelmiş fasulye türlerinden ayrılır. Genellikle zeytinyağlısı yapılan barbunyanın kuşbaşı etli sıcak yemeği de bazı yörelerde yapılmaktadır. Zeytinyağlı barbunya Türk mutfağının en önemli mezelerinden biri olarak kabul edilir.

Barbunya Köftesi Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Barbunya Köftesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Barbunyaları tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu süzüp soğumaya bırakın.
  2. Barbunyayı mutfak robotunda püre haline getirin. Rendelenmiş soğan, yumurta, galeta unu, kıyılmış maydanoz, kimyon, pul biber, karabiber ve tuz ekleyip yoğurun. 30 dakika buzdolabında bekletin.
  3. Ellerinizi hafif ıslatarak karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yuvarlayın. Galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Ilık servis yapın.

Dilerseniz, patates köftesi tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Vejetaryen Yemekleri Sebzeli Köfte Tarifleri Kızartma Tarifleri Bakliyat Tarifleri

Benzer Tarifler

Alacatene
Mercimekli Kolakas
Airfryer'da Falafel
Tahinli ve tavuklu kuru fasulye
Nohutlu sucuk içi
Yaprak ditmesi