- Barbunyayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip bir taşım kaynatın ve süzün.
- Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Sivribiberleri temizleyip doğrayın. Soğanları kıyın.
- Sıvıyağı güveçte kızdırıp soğanları pembeleştirin. Eti ekleyin, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
- Salçayı 2 kaşık suda ezip doğranmış domatesle birlikte ete ilave edin. Hafif koyulaşıncaya kadar karıştırın.
- 5 bardak su, haşlanmış barbunya, tuz, karabiber, kimyon ve sivribiberleri ekleyip orta ateşte kapağı kapalı olarak barbunya ve et yumuşayıncaya kadoar pişirin.
- 10 dakika dinlendirip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Düşük kalorili ve hafifliği ile yemeklere lezzet katan barbunya pilaki tarifini de deneyin.