Malzemeler
Kızartmak için
Sos için
Süslemek için
Nohutları robottan geçirip ince parçacıklı bir kıvama gelmesini sağlayın ve geniş bir kaba alın. Kıyılmış sarımsak, rendelenmiş limon kabuğu, galeta unu, taze kişniş, baharatlar, yumurta, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Riviera zeytinyağını yavaş yavaş ilave ederek yoğurun. Hamurdan birer yemek kaşığı alarak elinizle önce top halinde yuvarlayın, sonra yanlarından bastırarak yassılaştırın. Nohut köftelerini tepsiye dizip buzdolabında yarım saat dinlendirin. Ayçiçek yağını tavada ısıtın. Orta ateşte nohut köftelerini kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak yağını süzdürün. Sos için, soyulmuş domatesleri 4’e bölüp rondodan geçirin ve püre haline getirin. Tavaya ayçiçek yağını ekleyin. Soğanı ilave edip yumuşayıncaya kadar yaklaşık 2-3 dakika kavurun. Kıyılmış sarımsağı ekleyip 1 dakika daha pişirin. Şarabı ekleyip biraz çektirin. Kabukları soyulmuş domates, domates salçası, pul biber, tuz ve karabiberi ilave edin. Sos suyunu yarı yarıya çekinceye kadar pişirip ocaktan alın. Tabağın ortasına sos paylaştırın. Üzerine nohut köftelerini yerleştirin. Kıyılmış maydanoz veya kişniş serpiştirip servis yapın.