Terbiyeli Şehriye Çorbası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Küçük makarna taneleri olarak bilinen şehriye; tek başına yenilen bir yemek değildir. Bunun yerine pilav ve çorbaların içinde tat vermesi için kullanılır. En çok tüketilen çeşitleri ise tel ve arpa şehriyedir. Ana vatanı İtalya olan bu besin, buğday ununun öğütülmesi ile yapılır. Genelde hazır paketler halinde satılan şehriyenin en çok kullanıldığı tarif, terbiyeli şehriye çorbasıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için, kış aylarında haftada bir kez tüketilmesi önerilir. Genellikle kültürümüzde hasta çorbası denildiğinde akla gelen ilk çorbadır. Terbiyeli şehriye çorbası nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, terbiyeli şehriye çorbası tarifini gelin birlikte görelim.

1 Porsiyon Terbiyeli Şehriye Çorbası Kaç Kaloridir?

Terbiyeli Şehriye Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Terbiye için:

Terbiyeli Şehriye Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle domatesleri enine doğru ikiye kesip rendeleyin. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip halka şeklinde doğrayın.
  2. Tereyağını tencerede eritip biberleri kavurun. Rendelenmiş domatesi ilave edip kavurma işlemine devam edin.
  3. Domates suyu ve sıcak suyu tencereye ekleyip bir taşım daha kaynatın. Son olarak arpa şehriyeyi ilave edin ve yumuşayıncaya kadar pişirin.
  4. Çorbanın terbiyesi için; 1 yumurtanın sarısı ile limon suyunu iyice çırpın. Çorbayı ocaktan alıp tuz ve karabiberle tatlandırın.
  5. Terbiyeyi ekleyip tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika kadar dinlendirdikten sonra kaselere paylaştırın. Üzerini kıyılmış maydanoz ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Terbiyeli şehriye çorbasını, hasanpaşa köftesi ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Dilerseniz arpa yerine tel şehriye de kullanabilirsiniz.
  • Salça yerine rendelenmiş domates kullanabilirsiniz. Domateslerin olgun ve sulu olmasına dikkat edin.
  • Çorbanın aromasını arttırmak için bir parça tavuk bulyon veya didiklenmiş tavuk eti ilave edebilirsiniz.
  • Çorbayı çeşitlendirmek için kavrulmuş soğan dilimleri ekleyebilirsiniz.
  • Aromasından hoşlanıyorsanız pişirmenin son 5 dakikasında ince kıyılmış maydanoz ekleyerek aroma ve lezzetini arttırabilirsiniz.
  • Servis etmeden önce limon suyu ve maydanoz serpmeyi unutmayın.
  • Tavuk ya da et suyu ile hazırlamak, sağlıksal açıdan besin değerlerini arttırdığı gibi lezzet katacaktır.
  • Yazın hazırlanan konserve domateslerden de yapılabilir. 

Tarif Kategorileri

Diyet Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Akşam Yemeği Yöresel Çorbalar Çorba Tarifleri Sebzeli Çorbalar

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası