Patatesleri bir tencereye alıp üzerlerini geçecek
kadar su ekleyin ve iyice yumuşayana
kadar haşlayın. Kıymayı, tuz ve karabiber ile
yoğurup küçük köfteler hazırlayın. 2 yemek
kaşığı tereyağını tavada eritin ve köfteleri
kızartın. Patateslerin kabuğunu soyup et suyuyla
birlikte tencereye alın. Blender’la ezerek
pürüzsüz bir kıvama getirin. Tuzu ekleyip
karıştırın ve ocağa alın. Köfteleri yağıyla birlikte
tencereye aktarın ve birkaç dakika pişirip
ocaktan alın. Terbiye için, limon suyu ve domates
suyunu büyük bir kaseye alın. Yumurtaları
ekleyip çırpıcıyla çırpın. Terbiyeyi sıcak
et suyu ile ılındırın. Çorbayı sürekli karıştırarak
terbiyeyi yavaşça ekleyin. Birkaç dakika
pişirip ocağı kapatın. Tencerenin kapağını
kapatıp dinlenmeye bırakın. Kalan tereyağını
tavada ısıtın. Pul biberi ekleyip çorbanın üzerine
gezdirin. Tarçın serpip servis yapın.