SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Çorba Tarifleri
Oğmaç Çorbası
Oğmaç Çorbası
Güncelleme tarihi:
23 Kasım 2022
Hazırlanma Süresi :
25 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Oğmaç Çorbası Tarifi İçin
Malzemeler
2 su bardağı buğday unu
1 çay bardağı et suyu
3 su bardağı süt
3 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı pul biber
10 gr tereyağı
1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
Oğmaç Çorbası
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Hamur yoğurma kabına unu eleyin. Ortasını havuz gibi açıp et suyunu ekleyin.
Sert ve pütürsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Elde ettiğiniz bu sert hamurdan avucunuzda ovalayıp minik toplar hazırlayın.
Suyu tencerede bir taşım kaynattıktan sonra hamur toplarını ilave edin.
Azar azar süt ilave ederek çorba kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Servis etmeden hemen önce tereyağında kavrulmuş pulbiber ve kıyılmış dereotu ile süsleyin. Servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yöresel Tarifler
Öğle Yemeği
Etli Çorba Tarifleri
Çorba Tarifleri
Yöresel Çorbalar
Video Tarifler
Benzer Tarifler
Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası