Limon Çorbası
Selin Hıdır
441 Tarif       0 Takipçi
Limon Çorbası
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Soğuk kış günlerinde iç ısıtan, ferahlatıcı ve hafif bir başlangıç arıyorsanız, limon çorbası tam size göre! Kremsi dokusu, limonun hoş asidik aroması ve baharatların dengesiyle sofralarınıza tazelik katar. İşte Limon Çorbası tarifi:

Sebzeli Kış Çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon limon çorbası kaç kaloridir?

Bir porsiyon limon çorbası 400 kaloridir.

Limon Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Limon Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Orta boy bir tencerede tereyağını eritin. Ardından ince doğranmış soğanları ekleyip, yumuşayana kadar kavurun.
  2. Ezilmiş sarımsağı ekleyin ve 1-2 dakika kavurun. Unu ekleyip karıştırın ve birkaç dakika daha kavurun.
  3. Tavuk suyu (veya sebze suyu) ve suyu ekleyin. Karıştırarak kaynamaya bırakın.
  4. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyu ve rendesini çorbaya ekleyin. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı baharatları ekleyin. Çorbanın tatlarını iyice harmanlayın.
  5. Çorbanın kıvamını daha yumuşak yapmak için kremayı ekleyin ve karıştırın.
  6. Çorba kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 5-10 dakika kısık ateşte pişirin.
  7. Limon çorbasını sıcak olarak, üzerine taze kekik ve limon dilimleri ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Çorbanın hafif ekşiliğini dengelemek için yanında fırınlanmış kıtır ekmek dilimleri veya baharatlı kruton servis edebilirsiniz.
  • Daha doyurucu bir hale getirmek için haşlanmış ve didiklenmiş tavuk ekleyebilirsiniz.
  • Servis esnasında üzerine taze nane, dereotu veya maydanoz serpiştirerek hem aroma katabilir hem de çorbanın sunumunu güzelleştirebilirsiniz.
  • Hafif ekşi lezzetini dengelemek için yanına süzme yoğurt ekleyebilir veya çorbanın içine bir kaşık yoğurt ekleyerek farklı bir tat yakalayabilirsiniz.
  • Parmesan veya tulum peyniri rendesi çorbanın lezzetini artırabilir.
  Püf Noktası
  • Limon suyu, yüksek sıcaklıkta eklendiğinde çorbanın kesilmesine neden olabilir. Ilınmaya başladığında limon suyunu ekleyip karıştırarak kıvamını koruyabilirsiniz.
  • Daha yoğun bir çorba isterseniz un miktarını artırabilir veya içine az miktarda nişasta ekleyebilirsiniz. Daha hafif bir kıvam için ise unu azaltabilirsiniz.
  • Çorbanın sarı rengini ön plana çıkarmak isterseniz, çok az miktarda zerdeçal ekleyebilirsiniz.
  • Eğer krema kullanıyorsanız, kesilmemesi için oda sıcaklığına getirilmiş olmasına dikkat edin ve çorbaya eklerken sürekli karıştırın.
  • Çorbanın lezzetini artırmak için sade su yerine ev yapımı tavuk suyu veya sebze suyu kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Yöresel Çorbalar Akşam Yemeği Yemek Tarifleri Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Sarımsaklı Yayla Çorbası
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası
Tavuklu Düğün Çorbası
Yoğurtlu Tarhana Çorbası
Kremalı Midye Çorbası
Terbiyeli Mantar Çorbası