Kremalı Mantar Çorbası
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ana vatanı Portekiz olan mantar, ülkemizde en çok Antalya'da yetiştirilir. Dünyanın birçok yerinde farklı çeşitleriyle üretilen bu besin, D vitamini bakımından çok zengindir. Sebzeler arasında en fazla besin değerine sahip olmasının yanı sıra, protein deposu olarak da bilinir. Yemeklerin içerisinde tüketilen mantar, özellikle kış aylarında krema ile harmanlanarak çorba yapımında kullanılır. Malzemeleriniz hazırsa, videolu anlatımıyla besleyici ve doyurucu kremalı mantar çorbası tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Kremalı Mantar Çorbası Kaç Kaloridir?

Siz de başlangıç menülerini zenginleştirmek istiyorsanız, çorba tariflerine göz atabilirsiniz. Dilerseniz, yüksek proteinli işkembe çorbası tarifini de deneyebilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Kremalı Mantar Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi

Kremalı mantar çorbasını, karnabahar pilavı ve brüksel lahanası salatası ile birlikte sunabilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Mantarın daha lezzetli olması için yıkamadan önce dış kısmını soyun ve nemli bir bezle temizleyin.
  • Mantar temizlemenin detaylarına göz atabilirsiniz.
  • Kavurma esnasında mantarın suyunu salmasını bekleyin. Aksi takdirde çorbanızın kıvamı bozulacaktır.
  • Tarifin başındayken yağ miktarını doğru ayarlayın. Mantar yağını sonradan bıraktığı için, tarifteki ölçüleri kullanın.
  • Çorbayı pürüzsüz kıvama gelinceye kadar blenderdan geçirin.
  • Çorbaya krema eklendikten sonra kesilmemesi için altını kısmak gerekir. Bir taşım kaynatıldıktan sonra kapatılmalıdır.

Tarif Kategorileri

Mantarlı Tarifler Vejetaryen Yemekleri Çorba Tarifleri Diyet Yemekleri Video Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası