Konya Usulü Etli Topalak
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Konya'nın yöresel lezzetlerinden biri olan topalak çorbası; bulgur köftesi, et ve nohut ile hazırlanan bir yemektir. İsteğe göre tavuk etiyle de hazırlanabilir. Başlangıç menülerinde sunulan bu besin, bazı yörelerde 'yuvarlama çorbası' olarak da bilinir. Yapımında et kullanıldığı için protein ve potasyum değeri oldukça yüksektir. Uzun süre tokluk sağlayarak kilo vermeye yardımcı olan besinler arasındadır. Malzemeleriniz hazırsa, başlangıç menülerini zenginleştirmek için sunabileceğiniz etli nohutlu topalak çorbası tarifine geçebiliriz.

Etli Topalak Çorbasının Yanına Ne Gider?

Etli topalak çorbasını, Konya'nın yöresel lezzetleri arasında yer alan çebiç, papara ve sac arası tatlısı ile birlikte sunabilirsiniz.

Ana yemeklerden önce sunabileceğiniz farklı çorba tarifleri arıyorsanız, Gaziantep'in meşhur lezzeti beyran çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Konya Usulü Etli Topalak Tarifi İçin

Malzemeler

Köftesi için

Üzeri için

Konya Usulü Etli Topalak

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kıyma, ince bulgur, yumurta, ince kıyılmış maydanoz, un, tuz ve karabiberi geniş bir kasede yoğurun.
  2. Misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak köfteler hazırlayın. Bir gece öncesinden suda beklettiğiniz nohudu haşlayın.
  3. Suyunu süzdükten sonra kabuklarını soyun. Tereyağını bir tencereye alın ve salçaları ekleyip kokuları gidene kadar kavurun.
  4. Et suyunu ilave edip kaynatın. Köfte ve nohudu da katıp kısık ateşte köfteler yumuşayana kadar pişirin. Servis tabağına alıp üzerini maydanozla süsleyin. Afiyet olsun.

Etli Topalak Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Hazırladığınız köfteleri buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Böylece kıvamı daha yoğun olacaktır.
  2. Haşlama işleminde aroma katmak için et suyu kullanabilirsiniz.
  3. Yöresel bir çorba olan etli topalak çorba yapımında kullanılan bulgura dikkat edilmeli köftelik ince bulgur olması tercih edilmelidir. Aksi takdirde köftelerde çatlamalar meydana gelebilmektedir.
  4. Kıyma orta yağlı olmalıdır. Kıymanın orta yağlı olması hem lezzette, hem de yapıda olumlu yönde etkileyecektir. 

1 Porsiyon Etli Topalak Çorbası Kaç Kaloridir?

  1. Etli topalak çorbasının bir porsiyonu, yaklaşık 75 kaloridir. Besin değerleri bakımından zengin olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Yöresel Çorbalar Çorba Tarifleri Köfte Tarifleri Yöresel Tarifler Konya Mutfağı Yemekleri Diyet Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası