Köfteli Çorba Tarifi
Selin Hıdır
592 Tarif       0 Takipçi
Köfteli Çorba Tarifi
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Köfteli Çorba Tarifi: Hem besleyici hem de doyurucu bir çorba arayanlar için köfteli çorba tarifi harika bir seçenek. İçerisindeki nefis köfteler, pirinç ve yoğurtlu terbiyesiyle damaklarda iz bırakacak. Sıcak su veya et suyu ile hazırlanan çorba, kıvamını köftelerle mükemmel bir şekilde buluyor. Köfteli çorba tarifi ile soğuk kış günlerinde sofralarınızda şıklığı ve lezzeti bir arada sunabilirsiniz. Hem pratik hem de besleyici olan bu çorba, misafirlerinizin beğenisini kazanacak. Peki; köfteli çorba nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri..

Terbiyeli Sulu Köfte tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon köfteli çorba kaç kaloridir?

Bir porsiyon köfteli çorba 300 kaloridir.

Köfteli Çorba Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Köfteler için:

Çorba için:

Terbiyesi için:

Köfteli Çorba Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Geniş bir kaseye kıymayı alın. Üzerine rendelenmiş soğan, ince bulgur, yıkanmış pirinç, tuz, karabiber ve kimyon ekleyin. Tüm malzemeleri yoğurarak homojen bir köfte harcı hazırlayın. Harçtan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Hazırladığınız köfteleri una bulayın, fazla ununu silkeleyin ve buzdolabında dinlenmeye bırakın.
  2. Tencereye tereyağı ve zeytinyağını alıp ısıtın. Unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından sıcak suyu veya et suyunu ekleyin ve güzelce karıştırın. İçine pirinci ekleyin ve kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
  3. Dinlenmiş köfteleri kaynayan çorbaya yavaşça bırakın. Yaklaşık 10–12 dakika boyunca, köfteler tamamen pişene kadar kaynatın.
  4. Bir kasede yumurta sarısı, yoğurt ve limon suyunu pürüzsüz olana kadar çırpın. Çorbadan bir kepçe alıp terbiyeyi ılıtarak sıcak çorbayla uyumlu hale getirin. Hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ekleyin. Bu aşamada çorbayı sürekli karıştırın. 2–3 dakika daha kısık ateşte pişirin.
  5. Köfteli çorbanız servise hazır. Üzerine arzuya göre kızdırılmış tereyağında nane gezdirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Çorbanın yanına sıcak ve taze bir ekmek dilimi veya dilimlenmiş pide eklemek, sofranızı zenginleştirir.
  • Çorbanın üzerine yoğurtlu bir sos gezdirebilirsiniz. Limonlu ve naneli yoğurt, çorbanın lezzetini tamamlayacak ferah bir dokunuş sağlar.
  • Çorbanızın yanına hafif bir mevsim salatası veya yoğurtlu bir salata, yemeğinizi daha dengeli hale getirir.
  • Çorbanın üzerine hafifçe kızdırılmış tereyağında kavrulmuş kuru nane gezdirerek lezzetini arttırabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Köfteleri yaparken un eklemek, köftelerin çorba içinde dağılmasını engeller. Ayrıca köfteleri dinlendirmek, daha sıkı olmasını sağlar.
  • Yumurta sarısı ve yoğurdu çorbaya eklerken çorbanın sıcaklığının terbiye karışımını aniden pişirmemesi için yavaşça karıştırarak ekleyin.
  • Çorbanın çok yoğun olmaması için sıcak suyu veya et suyunu azar azar ekleyerek istediğiniz kıvamı tutturabilirsiniz.
  • Çorbanın lezzetini arttırmak için et suyu yerine tavuk suyu da kullanabilirsiniz. Bu, çorbanın tadını daha zengin hale getirecektir.

Tarif Kategorileri

Sebzeli Köfte Tarifleri Yemek Tarifleri Yöresel Çorbalar Akşam Yemeği Çorba Tarifleri Etli Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Yoğurtlu Tavuk Çorbası
Terbiyeli İşkembe Çorbası Tarifi
100 Kişilik Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi
Süleymaniye Çorbası
Sütsüz Domates Çorbası
Sarımsaklı Yayla Çorbası