Kırlangıç Çorbası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Denizlerden sofralarınıza uzanan bir lezzet tarifi ile karşınızdayız. İçeriğindeki protein ve omega 3 sayesinde sağlık açısından çok faydalı olan kırlangıç balığı, felç riskini azaltmasıyla bilinir. Aynı zamanda hücre yenilenmesine de destek olur. Kırlangıç balığını kızartma veya fırınlama dışında denemek isteyenler için, bu kez çorba yapımında kullanıyoruz. Kırlangıç çorbası nasıl yapılır diye merak edenler için, tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak balık çorbası ve yuvalama çorbası tarifini deneyebilirsiniz.

Kırlangıç Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Terbiyesi için:

Kırlangıç Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak temizlenmiş balıkları bir tencereye alın ve üzerine oda sıcaklığında 1 litre su ekleyin.
  2. Ardından irice kesilmiş limon kabukları, tane karabiber ve defne yapraklarını da ekleyerek karıştırın.
  3. Bu şekilde orta ateşte kaynatın. Su kaynadıktan 2-3 dakika sonra balıkları, limon kabuklarını ve karabiberi çıkartın.
  4. Bu aşamada balıkların tam pişmemesi çok önemli. Tenceredeki suyun içinde yalnızca defne yapraklarını bırakın.
  5. Kaynayan suyun içine küp küp doğranmış soğan, patates ve havuçları alın.
  6. Üzerine zeytinyağını da ekleyerek sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu esnada balıkları farklı bir kabın içine bekletin.
  7. Sebzeler pişerken balıkları kılçık kalmayacak şekilde temizleyin.
  8. Parçalara ayırdığınız balıkları, kaynayan sebzelere ilave edin. Tuzunu da ekledikten sonra ortalama 5-10 dakika kaynatın.
  9. Başka bir kabın içinde yumurta sarısı ve limonla birlikte çırpın.
  10. Kaynar sudan bir kepçe alarak yumurtalı karışıma ekleyin ve ılıtın.
  11. Hazırladığınız terbiyeyi balıklı suyun üzerine azar azar ekleyin.
  12. Terbiyeyi çorbaya ekledikten sonra 2-3 dakika daha kaynatın.
  13. Ardından çorbayı ocaktan alın ve içinden defne yapraklarını çıkartın.
  14. Hazırladığınız kırlangıç çorbasının üzerine ince doğranmış maydanoz ve karabiber ekleyin. Afiyet olsun.

Kırlangıç Çorbası Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Balıkları ilk aşamada tam pişmeden sudan çıkartmanız gerekir.
  2. Balıkları ayıklarken içinde kılçık kalmamasına dikkat edin.
  3. Terbiyeyi hazırlarken ılık sudan azar azar ekleyin. Bu sayede çorbanın kesilmesini önleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Sebzeli Çorbalar Etli Çorba Tarifleri Çorba Tarifleri MasterChef Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası