Kaşık Börek Çorbası
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İç Anadolu Bölgesi'ne ait olan kaşık börek çorbası, isteğe göre hazır mantı ile hazırlanabilir. İsmine kaşık börek denmesinin nedeni ise, mantıların bir yemek kaşığını doldurmasından gelir. Malzemeleriniz hazırsa, kaşık börek çorbası nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaşık Börek Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Çorba İçin:

Kaşık Börek Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mantının hamurunu hazırlamak için, yumurta, su ve tuzu bir kapta çırpın. Unu azar azar ekleyerek yoğurun.
  2. Gerekirse un ilave edin. Hamurdan yumruk büyüklüğünde bezeler yapın. Üzerine nemli bez örterek 20 dakika dinlendirin.
  3. Soğanı rendeleyip kıymaya ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun.
  4. Hamur bezelerinin her birini unladığınız mutfak tezgahında oklava veya merdane ile açıp bıçakla kareler kesin. Ortalarına kıyma paylaştırıp kapatın.
  5. Derin bir tencereye soğanı rendeleyip zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Tereyağını ekleyin.
  6. Salçayı ilave edip 2 dakika daha kavurun. Domatesi rendeleyip salçayla birlikte kavurun.
  7. Et suyunu ve suyu ekleyip kaynatın. Sebzeli çeşni ve hazırladığınız mantıları ilave edip pişirin. Tuz, nane ve kırmızı pul biberi ekleyip sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Yöresel Çorbalar Yöresel Tarifler Çorba Tarifleri Etli Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası