İşkembe Çorbası
Hazırlanma Süresi : 2 saat
Pişirme Süresi : 1 saat 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan işkembe çorbası, dana veya koyun işkembesinden hazırlanır. Protein bakımından zengin olan bu besin, Balkan ülkelerinde de tüketilir. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için, özellikle grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklarda tüketilmesi önerilir. Kalp sağlığını olumlu yönde etkilemesinin yanı sıra, vücudun ihtiyaç duyduğu B vitamini miktarını da karşılar. Malzemeleriniz hazırsa; evde işkembe çorbası nasıl yapılır birlikte görelim.

1 Porsiyon İşkembe Çorbası Kaç Kaloridir?

Siz de hazır paketler yerine ev yapımı çorbaları tercih ediyorsanız, mutfaklardan eksik olmayan mercimek çorbası tarifine göz atabilir ve başlangıç menülerini zenginleştirebilirsiniz. Dilerseniz, değişik çorba tariflerini de deneyebilirsiniz.

İşkembe Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Terbiyesi için

Üzeri için

Sos için

İşkembe Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle kullanacağınız işkembeleri yıkayın. 1 çorba kaşığı tuzla ovun ve tekrar yıkayın.
  2. Cam bir kaba süt koyun ve işkembeyi de sütün içerisine ekleyerek yumuşaması için 2 saat bekletin.
  3. Bu işlemin ardından dinlenmiş işkembeleri yıkayıp küçük parçalara doğrayın ve tencereye alın. 8 su bardağı su ilave edip yumuşayana kadar 80 dakika pişirin.
  4. Sıvı yağı tencerede kızdırıp unu ilave edin. Un sararıncaya kadar kavurun. 2 bardak suyu işkembelerin suyuna ekleyip karıştırın. Üzerine tuz serpip kısık ateşte pişirin.
  5. Terbiyesi için, yumurta ve limon suyunu çırpın. Terbiyeyi çorbaya azar azar döküp hızla karıştırın. Kaynatıp ocaktan alın.
  6. Son olarak margarini tavada eritip toz biberi kızdırın ve çorbanın üzerine gezdirin. Sos malzemelerini bir kapta karıştırın. Çorbayı kaselere paylaştırıp üzerine 1-2 kaşık sos ilave edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

İşkembe çorbasını, zeytinyağlı biber dolması, kıl biber turşusu ve söğüş salata ile birlikte sunabilirsiniz.

  Püf Noktası
  • İşkembelerin temiz olduğundan emin olun ve dilerseniz birkaç saat soğuk suda bekletebilirsiniz. Bu esnada suyunu sık sık değiştirmeyi unutmayınız.
  • Bekletme suyuna süt koyarsanız işkembeleriniz kolaylıkla yumuşayacaktır.
  • Un kavurma işleminden sonra suyu eklerken topaklanma olmaması için karıştırmanız gerekmektedir.
  • Terbiyeyi çorba ile birleştirirken ılıtmayı unutmayın. Aksi takdirde topaklanma ya da kesilme olacaktır.
  • İşkembenizi yıkarken kaya tuzu ile ovalarsanız hem daha iyi temizlenecek hem de kolayca yumuşayacaktır. 
  • Üzerine kırmızı biberle tereyağı eritmeniz çorbanızın lezzetini daha da arttıracaktır.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Çorba Tarifleri Et Tarifleri MasterChef Tarifleri Yöresel Çorbalar Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası