Dovga Çorbası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Dovga çorbası, Azerbaycan mutfağının en sevilen çorbalarından biridir. Yapımında yoğurt, pirinç, nohut ve sebzeler kullanılır. Genellikle mevsimin en taze pazı, maydanoz, nane gibi sebzelerine yer verilir. Özellikle kış aylarının vazgeçilmezlerindendir. Malzemeler hazırsa, Azerbaycan usulü dovga çorbası yapımına geçebiliriz.

Farklı tatlar denemek isteyenler için yuvalama çorbası, wonton çorbası ve tortilla çorbası tarifini buraya bırakıyoruz.

Dovga Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Dovga Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tencere içerisine pirinç, su ve pazı saplarını ekleyerek kaynatın.
  2. Pirinç ve pazı sapları pişmeye başladığında içerisine pazıları da ekleyin ve karıştırın.
  3. Nane, kişniş, dereotu ve maydanozu ince ince kıydıktan sonra karışıma ekleyin.
  4. Üzerine sıcak su ilavesi yaptıktan sonra nohut ve tuzu ekleyerek 10 dakika daha pişirin.
  5. Bir kasenin içerisinde yoğurt, un ve yumurtayı karıştırın.
  6. Üzerine çorbadan bir kepçe alarak ekleyin ve yoğurtlu karışımı ılıtın.
  7. Ardından bu karışımı çorbaya yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın.
  8. Çorbayı, ılık bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği MasterChef Tarifleri Çorba Tarifleri Sebzeli Çorbalar Yoğurtlu Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası