Barbunya Fasulyeli Soğuk Çorba
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yaz sıcaklarının en lezzetli çorbalarından biri barbunya fasulyeli soğuk çorba ile karşınızdayız. Bunaltan sıcaklardan kurtulmak ve ferahlamak isteyenler için nefis bir önerimiz var. Yoğurt, barbunya, buğday ve nohut ile hazırlanan soğuk çorbayı, öğle ve akşam öğünlerinde servis edebilirsiniz. Barbunya fasulyeli soğuk çorba yapımı için gereken malzemeleri aşağıda listeledik. Malzemeleri hazır ettiyseniz, leziz mi leziz barbunya fasulyeli soğuk çorba yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak düşük kalorili kabaklı soğuk çorba veya soğuk ayran aşı çorbasını da deneyebilirsiniz.

Barbunya Fasulyeli Soğuk Çorba Tarifi İçin

Malzemeler

Barbunya Fasulyeli Soğuk Çorba

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Süzme yoğurdu, ayranı, kefiri, tuzu, kuru naneyi geniş bir kapta iyice karıştırın. Haşlanmış hububatları ekledikten sonra kıyılmış yeşillikleri ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  2. Son olarak zeytinyağını ekleyip hafifçe karıştırın. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.

Barbunya Fasulyeli Soğuk Çorba Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Soğuk çorba yapımında kullanacağınız barbunya, nohut ve buğdayları bir gece önceden ıslatın. Bu sayede daha çabuk yumuşayacaktır.
  2. Soğuk çorbayı servis edeceğiniz zaman kekik ve pul biber ile süsleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Vejetaryen Yemekleri Farklı Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri Çorba Tarifleri Sebzeli Çorbalar

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası