Kökeni yüzyıllar öncesine kadar dayanan baklanın ana vatanı Asya ve Avrupa ülkeleridir. Sebze, et yemekleri, salata ve çorbaların içerisinde yer verilen bu besin, kalp dostu olmasıyla bilinir. Özellikle damar tıkanıklığına iyi geldiği için, kalp hastalarının tüketmesi gereken besinler arasındadır. Ülkemizde en çok yetiştirilen çeşidi iç, kuru ve taze bakladır. Stres ve yorgunluğu gidermesinin yanı sıra hastalık direncini de arttırır. Baklanın faydalarından bahsettiğimize göre, başlangıç menülerinde sunabileceğiniz terbiyeli bakla çorbası tarifine başlayabiliriz.
İçinde bakla olsun da ne olursa olsun diyorsanız, nefis zeytinyağlı taze bakla tarifini notlarınız arasına ekleyin.
Malzemeler
Terbiyesi için
Bakla Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Bakla Çorbası Kaç Kaloridir?
Bakla çorbasının bir porsiyonu 25, bir kasesi ise yaklaşık 65 kaloridir. Uzun süre tokluk hissi veren bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.
Öğle ve akşam öğünlerinde yemeklerden önce sunabileceğiniz çorba tarifleri arıyorsanız, evdeki malzemelerle hazırlayabileceğiniz soğan çorbası tarifine göz atabilirsiniz.