Arabaşı Çorbası
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Antalya'nın meşhur lezzetleri arasında yer alan arabaşı çorbası nasıl yapılır? Hazırsanız, tavuk eti ile hazırlanan arabaşı çorbası tarifine başlayabiliriz. Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın.

Fransız usulü soğan çorbası tarifine de göz atın.

Arabaşı Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Hamur için

Arabaşı Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için, büyük bir tencerede 1 çay kaşığı tuz ilave edilmiş 5 su bardağı suyu kaynatın. Kalan 2 bardak soğuk suyla unu karıştırıp bulamaç haline getirin.
  2. Süzgeçten geçirip kaynayan suya hızla karıştırarak ilave edin. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.
  3. Hamuru yaklaşık iki parmak kalınlığında bir tepsiye döküp ılınmaya bırakın. Dinlenmesi için buzdolabında 1 saat  bekletin. Servis yapmadan önce hamuru kesin.
  4. Çorba için, büyük bir tencereye tavuk etini alın. Sulandırılmış 1 çorba kaşığı salça ve 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiberi ilave edin. Etler yumuşayıncaya kadar pişirin ve parmak büyüklüğünde parçalara ayırın.
  5. Bir tavada margarini eritip unu kavurun. Kalan salça ve biberi ilave edip 3-4 dakika daha kavurun.
  6. Bu karışımı, sıcak tavuk suyuna karıştırarak ilave edin. Tavukları  ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
  7. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine hazırladığınız hamurlardan ilave edin ve limon suyunu gezdirin. Nane serpiştirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Çorba Tarifleri Diyet Yemekleri Akşam Yemeği Yöresel Tarifler Tavuk Yemekleri Etli Çorba Tarifleri Konya Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası