Analı Kızlı
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Başlangıç menülerinde ikram edilen analı kızlı çorbası, Türk mutfağının önemli lezzetleri arasında yer alır. Adana ile özdeşleşen bu besin, özellikle Akdeniz Bölgesi'nde sık sık tüketilir. Ana malzemeleri et, kıyma, bulgur ve irmiktir. Zengin bir yemek olan analı kızlı çorbasının içerisinde misket köfte kullanılır. Malzemeleriniz hazırsa, Adana usulü analı kızlı çorbası nasıl yapılır birlikte görelim.

Analı kızlı yemeği kızartılır mı?

Analı kızlı yemeğini salça ekleyerek kızartabilirsiniz.

1 Porsiyon Analı Kızlı Çorbası Kaç Kaloridir?

Et ile hazırlanan çorba tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, Antep usulü beyran çorbası tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Analı Kızlı Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için

Dış harcı için

Çorba suyu için

Analı Kızlı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir tencereye kıymayı koyun ve suyunu salıp çekene kadar kavurun. Suyunu çekmesine yakın küçük küçük doğradığınız soğanları ekleyin ve iyice suyunu çektirin.
  2. Sonra salçasını, tereyağı ve baharatlarını ekleyip iyice  kavurun. Kavrulan kıymayı tepsiye döküp soğutun.
  3. Dış harcı için; dana etini et dövme makinasında iyice dövün (Makineniz yoksa kasapta 3 kez çektirin). Bulgurunuzu geniş kenarlı bir tepsiye koyun.
  4. Üzerine yarım bardak su döküp karıştırın ve 5-10 dakika bekletin. Daha sonra yumurtayı kırın, irmiği, dövülmüş eti ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
  5. Yoğururken salçaları ekleyin ve iyice özdeşleşene kadar yoğurun. Arada biraz su ekleyerek yoğurmaya devam edin.
  6. En son unu ve baharatları ekleyip, yumuşak bir köfte hamuru elde edinceye kadar yoğurun.
  7. Anaları için; ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın, parmaklarınızın ucuyla yuvarladığınız hamurun içini oyun (Mümkün olduğunca ince yapın). İçine kavurduğunuz kıymadan 1.5 tatlı kaşığı kadar koyun ve hamuru yuvarlayıp kapatın.
  8. Kıyma harcınız bitene kadar bütün hamurdan köfte büyüklüğünde kıymalı toplar hazırlayıp bir tepside biriktirin. Daha sonra kalan köfte hamurundan nohut büyüklüğünde toplar (Kızlar) hazırlayıp onları da bir tepside biriktirin.
  9. Suyu için büyük bir tencereye tereyağını koyun, üstüne küçük yemeklik doğranmış soğanı ekleyin. Kavrulurken salçaları da ekleyip hafif kavurun.
  10. Daha sonra et suyunu ilave edip biraz kaynayınca nohutları, tuzu ve karabiberi ekleyin. En son limon suyunu ekleyin.
  11. Bunlar kaynarken yaptığınız ufak köfteleri (Kızlar), 5 dakika sonra da büyük köfteleri (Analar) ekleyin. Anaları suyun üstüne çıkınca çorbanın altını kapatın ve kuru naneyi ilave edip karıştırın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Analı kızlı çorbasını, zeytinyağlı taze fasulye ile birlikte servis edebilirsiniz.
  • Analı kızlı yemeğinin üzerine kuru nane serperek servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Dana etini mutlaka çektirin ve yumuşak bir kıvamda olmasını sağlayın. Böylece köfteler daha lezzetli olacaktır.
  • Köfte hamurunu ne kadar güzel yoğurursanız o kadar güzel olur ve pişerken dağılmaz.
  • Köfte hamurunu hazırladıktan sonra 10 dakika dinlendirin ardından tekrar yoğurun ve şekil verin.
  • Hamura şekil vermek için, avuç içlerinizi ıslatabilirsiniz. Bu sayede elinize yapışmadan daha kolay yuvarlayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Diğer Tarifler Çorba Tarifleri Yemek Tarifleri Etli Çorba Tarifleri Akdeniz Mutfağı Yemekleri Yöresel Çorbalar Öğle Yemeği MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası