Süt Detoksu Nedir, Nasıl Yapılır?
Süt detoksu nedir? Süt detoksu nasıl yapılır ve ne işe yarar? İşte, Dyt. Nergiz Akıncı'dan kilo vermek isteyenler için süt detoksu ve uygulama adımları:

İdeal kiloya kavuşmak için pek çok yol denenmektedir. İş başvuruları, dizi film çekimleri, düğün, nişan ya da yaza daha fit girmek gibi amaçlarla insanlar hızlı kilo verme yollarını aramaya ve bu sebeple de diyetisyenlerin kapısını çalmaktadırlar. Bir diyetisyen olarak sürdürülebilir beslenme, sağlıklı ve kalıcı kilo verme taraftarıyım ancak bahsettiğim üzere özel durumlarda detoks ve kısa sürede hızlı sonuçlar veren programları uygulamaktadır. Detoks programları kişiye özel olmalıdır. Detoksun genel amacı toksinlerden arınma, ödem attırma ve kısa sürede yağ oranında azalma sağlayan programlardan oluşmasıdır . Bu bağlamda süt detoksu da son zamanlarda öne çıkan programlardan biridir.

Süt Detoksu Ne İşe Yarar?

Süt detoksu kısa süreli uygulamaya tabidir bu süreyi diyetisyeniniz ile birlikte belirlemeniz uygun olacaktır. Sütün bileşiminde makro besinlerden protein, karbonhidrat , yağ bulundurur. Sütün içeriğinde bulunan immunglobulinler, bağırsak mukozasını patojenlere karşı korur ve bağışıklık sistemini korumada oldukça etkilidir. Yapılan çalışmalarda düzenli kalsiyum alımının vücuttaki yağ oranının azalmasında etkili olduğu belirtilmektedir. Ayrıca süt proteini olan kazein kas yapımında da etkilidir.

Süt Detoksu Nasıl Yapılır?

  1. 1.5 lt süt
  2. 1 yk yeşil çay, ödem atıcıdır ve vücudun toksinlerden arınmasında etkili olacaktır.
  3. Tarçın, insülin seviyelerinin kontrolünde ve kan şekerini dengelemede etkili olacaktır.
  4. İsteğe bağlı olarak zerdeçal da eklenebilir.

Yapılışı: Süt kaynatılarak yeşil çaylı karışım yapılmalıdır. Bu karışım iki saatte 1 bardak olacak şekilde tüketilmelidir. Tokluk hissinizi uzatacak bir karışımdır. Süt detoksu yaparken günlük tüketilmesi gereken 2,5-3 lt su mutlaka tüketilmelidir. Su içmek vücuttaki ödemin atılmasını sağlayacaktır.  Günlük su tüketimi idrar rengine bakılarak tayin edilebilir açık berrak renkte olması gerekir. Su içeriği yüksek ve az kalori ihtiva eden sebzeler tüketilmeli. Örneğin; Salatalık, marul, ıspanak, lahana gibi… Ara öğünlerde çiğ kuruyemişler tüketilebilir. Kronik hastalığı olan bireylerin doktor ve diyetisyenine danışarak bu detoksu uygulaması gerekmektedir.

Yazar:

Dyt. Nergiz Akıncı

instagram.com/nergizindiyetevi

Şunlara da göz atın;

  1. Zayıflama detoksu nasıl yapılır?
  2. Patates detoksu nasıl yapılır?
  3. Greyfurt detoksu nasıl yapılır?
  4. Ayva detoksu nedir?
  5. Elma detoksu nasıl yapılır?

Haber Kategorileri

Diyet Listeleri

Lezzetli Haberler

Havuçlu Tuzlu Tarifler: 10 Farklı Havuçlu Tuzlu Tarif
Maydanoz Yerine Ne Kullanılır: 10 Farklı İkame
Evde Mandalina Nasıl Kurutulur?
Hava Fritözünde Patlıcan Nasıl Közlenir?
Meyveli Kurabiye Tarifleri: Taze ve Kuru Meyveli 14 Kurabiye Tarifi
Kolay Omlet Tarifleri: Kahvaltı Sofralarına Çok Yakışacak 20 Değişik Omlet Tarifi