Air fry yani hava fritözü son zamanların en popüler mutfak aletlerinden biridir. Hava fritözünde sağlıklı tarifler, pratik akşam yemekleri hazırlanabilir. Türk mutfağında közlenmiş patlıcan birçok yemekte kullanılır. Peki hava fritözünde patlıcan közlenir mi? Nasıl közlenir? Nelere dikkat edilmesi gerekir? İşte, hava fritzünde patlıcan nasıl közlenir:
Hava Fritözünde Patlıcan Nasıl Közlenir?
- Patlıcanlar yıkanır.
- İyice kurulanan patlıcanlara delikler açılır. Patlıcana delik açmak önemlidir. Çatal ile delik açılabilir. Delik açılmadığı takdirde patlıcan patlayabilir.
- Hava fritözü manuel program de 200 dereceye getirilir.
- 10 dakika sonra arkası çevrilerek tekrar 10 dakika pişirilir.
- Ardından közlenmiş patlıcanların kabukları hızlı soyulması için bir kaba alınır ve kapağı kapatılır.
- Ilıdıktan sonra kabukları soyularak tariflerde kullanılabilir.
Hava Fritözünde Patlıcan Közlerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Patlıcanların iyice kuru olmasına özen gösterin.
- Patlıcanları hava fritözüne koymadan önce delmeyi unutmayın.
Şunlara da göz atın;
- Hava fritözü sağlıklı mı?
- Hava fritözünde ne pişirmelisiniz?
- Hava fritözü nasıl temizlenir?
- Hava fritözü nasıl çalışır?
- Airfry tarifleri