TikTok, Instagram gibi sosyal medyada gördüğünüz meşhur tarifleri evde kendi ellerinizle hazırlamaya ne dersiniz? Son dönemlerde sık sık videosunu gördüğünüz ‘limonlu tatl��’, ‘Meksika usulü big mac taco’, yazın ferahlatıcı içeceği ‘cool lime’ ya da sağlıklı bir atıştırmalık olan ‘yoğurt bar’. Bakalım sizin favoriniz hangisi olacak?
Malzemeler;
Yapılışı: Bal ve yoğurt bir kapta karıştırılır. Yağlı kağıt serili tepsi üzerine yayılır. Çilekler büyüklüklerine göre iki ya da üç parçaya bölünür. Yoğurdun üzerine koyulur. Granola serpilir. Buzdolabında, donana kadar bekletilir. Soğuk servis edilir.
Malzemeler;
Yapılışı: Küçük bir kasede sos için mayonez, ketçap, çeşni, hardal, sirke, şeker, kırmızı biber, sarımsak tozu ve soğan tozunu karıştırın. Tatların karışması için üzeri örtülerek taco’lar hazırlanana kadar buzdolabında saklanır. Kıyma top şeklinde 12 eşit parçaya bölünür. Her tortilla’nın üzerine bir top kıyma koyulur. Kıyma tortilla’nın üzerine yayılır. Tuz ve karabiber ile baharatlanır. Orta ateşte ısınmış tavaya bir miktar yağ eklenir. Tortilla’nın kıymalı kısmı tavaya denk gelecek şekilde pişirilir. Köfteler hazır olduğunda ters çevrilir. Kıymanın üzerine cheddar peyniri eklenir. Peynir eriyene kadar pişirilir. Taco’yu bitirmek için turşu, sos, rendelenmiş marul, doğranmış soğan ile servis edilir.
Malzemeler;
Yapılışı: Limon dikey şekilde ortadan ikiye bölünür ve iç kısmı kaşıkla alınır. Ardından limon suları sıkılır. Krema, şeker ve vanilin limon suyunun içerisine eklenerek karıştırılır. Orta ateşte limon kabuğu rendesi, su ve nişasta karışımı ilave edilerek kıvam alana kadar pişirilir. Limon kabuklarının içerisine koyduktan sonra soğutulur. Soğuk servis edilir.
Malzemeler;
Yapılışı: Mısır unu, un, yumurta, pudra şekeri, tuz, kabartma tozu ve sütü bir kaba alıp pürüzsüz, topaksız bir hamur elde edene kadar çırpılır. Hamur dikkatlice uzun bir sürahiye veya bardağa dökülür. Her sosisin uzunluğu boyunca tahta bir şişe geçirilir. Tava yağ ile doldurulur, 180 dereceye kadar ısıtılır. Her sosis hamurun bulunduğu kaba daldırılarak hamura bulanır. Yağın içerisine alınır, her yanı kızarana kadar kızartılır. Dilerseniz hardal, ketçap ya da mayonez ile servis edilir.
Malzemeler;
Yapılışı: Hurmalara dikey çizgi atılarak çekirdekleri çıkartılır. Çekirdek yerine badem, kaju ya da iki adet fındık yerleştirilir. Benmaride ya da mikrodalgada bitter çikolata, hindistancevizi yağı ile eritilir. Hurmalar çikolataya bulanarak soğutulur. Buzdolabında saklanması önerilir. Soğuk olarak servis edilir.
Malzemeler;
Yapılışı: Susamlar yapışmaz tavada kavrulur. Renk alan susamlar tavanın kenarına halka şeklinde dizilir. Susamların üzerine peynir serpilir ve eritilir. Orta kısmına tereyağı koyulur. Eridikten sonra yumurta göz şeklinde kırılır. Yumurta piştikten sonra sıcak şekilde servis edilir.
Malzemeler;
Yapılışı: Keskin bir bıçak ve kaymaz bir kesme tahtası kullanarak mısırın tabanı ve sivri ucu kesilir. Mısır dik konuma getirilir, ardından mısır ikiye bölünür ve çeyrek yapmak için tekrar ikiye bölünür. Bir kapta baharatlar harmanlanır. Mısırların üzerine zeytinyağı gezdirilir, baharat eklenir. Çekirdek tarafları yukarı bakacak şekilde fırın tepsisine yerleştirilir. 180 derecede, 25 dakika kontrollü şekilde pişirilir. Sarımsak yağı için tereyağı ve sarımsak karıştırılır. Fırından çıkan mısırlara sürülerek servis edilir.
Malzemeler;
Yapılışı: Nane yaprakları bir kaba ayıklanır. Limon ve lime kabukları nanelerin üzerine rendelenir. Şeker ilave edilerek ovalanır. Üzerine su eklenir ve 1 saat kadar bekletilir. Süzülür, buzlu bardağa alınır. Lime dilimleri ve nane yaprakları ile servis edilir.
Malzemeler;
Yapılışı: Tencereye su alınır, sirke eklenir ve kaynatılır. Su içerisinde bir girdap oluşturulur ve yumurta su içerisine kırılır. İkinci yumurta için aynı işlem tekrarlanır. Süzme yoğurt içerisine sarımsak ezilir ya da rendelenir. Tuz ilave edildikten sonra karıştırılır ve servis tabağına yoğurt alınır. Yoğurt üzerine yumurta eklenir. Tavada tereyağı kızdırılır ve üzerine toz kırmızıbiber eklenir. Yumurtaların üzerine dökülerek servis edilir. Maydanoz ve dereotu serperek servis edebilirsiniz.
Malzemeler;
Yapılışı: Milföy yaprakları ortadan ikiye bölünür. Yumuşayan milföy hamurlarının yarısına çikolata sürülür. Diğer tarafı üzerine katlanır. Bıçak ile derin ve verev çizgiler atılır. Yumurta sarısı sürülür. Şeker serpilerek 180 derecede 15 - 20 dakika kontrollü şekilde pişirilir.
Yazar:
Şef Başak Öngel Demirkale
Şunlara da göz atın;