Sizler için; zengin menüsü, eşsiz tatları ve enerji dolu atmosferi ile dikkat çeken Artois Cadde’nin mutfağına sızdık bu sayımızda. Menüsü başarılı şef Hazer Amani tarafından oluşturulan Artois Cadde’nin keyifli sunumları ve özel reçeteleri ile bir lezzet yolculuğuna ne dersiniz?
Fotoğraf: SEZER ALÇINKAYA
Modern ve zarif dekorasyonu ile dikkat çeken Artois’in yaratıcısı, başarılı bir kadın girişimci olan Şeyma Yıldız. Tanıdık sağlıklı lezzetleri sıradışı yorumlarla sunmak üzere yola çıkan restoranda ister arkadaşlarınızla keyif yapın, isterseniz iş toplantılarınıza lezzet katın. Ünlü şef Hazer Amani’nin başında olduğu mutfak ekibinin yarattığı seçkin lezzetler ve hem damakları hem de gözleri doyuran imza kokteyller ile keyifli bir lezzet yolculuğuna hazır olun.
Malzemeler;
Yapılışı: Harç için, ayva ile üzüm tanelerini bir tavaya alın ve üzerine şeker, tereyağı, tarçın ile kakuleyi ilave ettikten sonra kapağını kapatarak kısık ateşte 8 dakika kaynatın. Daha sonra kapağını açarak yüksek ateşte suyunu çekene kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Crumble için gerekli tüm malzemeyi bir kaba alarak karıştırın ve işlemi 3 kere tekrarlayın. Daha sonra 5 dakika süreyle buzdolabında dinlenmeye bırakın. Dinlenme süresinin sonunda meyveli harcı küçük güveçlere paylaştırın ve üzerini elinizle ufaladığınız crumle hamuru ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 9 dakika süreyle üzeri kızarana kadar pişirin. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra vanilyalı dondurma ile birlikte servis edin.
Malzemeler;
Yapılışı: Kemikli dana incikleri tuz ve karabiber ile marine edin. Una buladıktan sonra önceden 200 derecede ısıtılmış kızgın yağda 5 dakika süreyle mühürleyin.
Osso-Bucco için doğradığınız tüm sebzeleri bir tencereye alarak zeytinyağı ile kavurun. Kırmızı şarabı ekleyerek alkolü uçana kadar pişirin. Daha sonra et suyu ile domatesleri ilave edin ve mühürlediğiniz eti tencereye alın. Kekik, defne yaprağı ve tane karabiberi ekleyerek derin bir fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 165 derecedeki fırında 4,5 saat süreyle pişirin. Sürenin sonunda eti tencereden alın ve kalan malzemeyi blendar’dan geçirerek sosu hazırlayın.
Risotto için diş sarımsağı püre haline getirin. Bir tavaya zeytinyağı ve sarımsağı aldıktan sonra pirinci de ekleyerek kavurun. Daha sonra beyaz şarabı ilave edin ve alkolü uçana kadar kavurmaya devam edin. Sebze suyunu tencereye alın ve suyunu çekene kadar pişirin. Safranı bir kasede su ile açtıktan sonra risottoya ilave edin. Son olarak tereyağı ve parmesan rendesini ekleyerek hızlı hızlı karıştırın. Gramolata için tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Servis için tabağın altına safranlı risottoyu koyup üzerine dana incikleri yerleştirin. Hazırladığınız incik sosu etin üzerine dökün. Son olarak üzerine gramolata üzerine dökün ve sıcak servis edin.
Malzemeler;
Yapılışı: Bal kabağını fırın tepsisine dizin ve üzerine zeytinyağı ile şekeri dökerek önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 30 dakika pişirin. Tüm sebzeleri tencereye alarak tereyağı ile soteleyin. Daha sonra sebze suyunu ilave edin ve kısık ateşte kaynamaya bırakın. Fırından aldığınız kabağı da tencereye ilave edin ve kaynatın. Piştikten sonra çorbayı blerder’dan geçirin. Kaselere aldığınız çorbaya Konya küflü peyniri ilave ederek servis edin.
Malzemeler;
Yapılışı: Risotto için diş sarımsağı püre haline getirin. Bir tavaya zeytinyağı ve sarımsağı aldıktan sonra pirinci de ekleyerek kavurun. Daha sonra beyaz şarabı ilave edin ve alkolü uçana kadar kavurmaya devam edin. Sebze suyunu tencereye alın ve suyunu çekene kadar pişirin. Pancar püresini ilave edin. Son olarak tereyağı ve keçi peynirini ekleyerek hızlı hızlı karıştırın.Risottoyu servis tabağına alın ve üzerine keçi peyniri ile küp pancarları yerleştirin. Kuzu kulağı, limon zest ve file badem ile süsleyerek servis edin.
Şunlara da göz atın;