Patates Kabukları Yenir Mi?
Patates, dünya mutfağında sık sık tüketilen besinlerden biridir. Peki, patatesin kabuğu yenir mi? İşte, patates kabuğunun tüketilip tüketilemeyeceği hakkında merak edilenler:

Patates seviyorsanız, patates kabuğunu herhangi bir yan etki olmadan yiyemeyeceğinizi merak ediyor olabilirsiniz. Bu, birçok kişinin patates yemeklerinin patates kabuğu çıkarılmış olarak servis edildiğini görmesi nedeniyle yaygın bir sorudur. Sebzelerin kabukları genellikle sert ve tatsız bir yapıda olduğu için tüketilmez. Özellikle çiğ sebzelerin kabuğunu tüketmek, mikrop ve bakteri riskini artırabilir.

Patates Kabuğu Yenir Mi?

Patates yemeyi seviyorsanız, patates kabuklarının yenmesinin güvenli olup olmadığını merak ediyor olabilirsiniz. İyi haber şu ki, patatesin içini yediğiniz gibi patates kabuklarını da yiyebilirsiniz. Bu yüzden patateslerin genellikle kabuklarıyla servis edildiğini görürsünüz, çünkü patatesin kabuğunu yemekte hiçbir sakınca yoktur. Aslında, patatesin kabuğu, patatesin en besleyici kısmı olarak kabul edilir.

Artık patates kabuklarını güvenle yiyebileceğinizi bildiğinize göre, patates kabuklarının sağlıklı olup olmadığını merak ediyor olabilirsiniz . İyi haber şu ki, patates kabukları çok sağlıklı kabul ediliyor, hatta belki de patatesin en sağlıklı kısmı. Bu kural, kabuğu genellikle çıkarılmış çeşitli sebzeler için geçerlidir. Çünkü kabuk, çıkarmak yerine yiyerek faydalanabileceğiniz iyi şeylerle doludur. Patatesin kabuğu sağlığınız için çok faydalı olabilecek vitamin ve minerallerle doludur. Özellikle patatesin etinin kabuğuyla karşılaştırıldığında çok fazla vitamin veya mineral içermediği gerçeğini göz önünde bulundurursak. Patates kabuğu yemenin en iyi yanlarından biri, lif açısından zengin olmasıdır . Aslında, patates kabuğu çoğunlukla liften oluşur ve bu da iyi sindirimi desteklemek için kesinlikle gereklidir.

Patates kabuğunu yiyecekseniz, üzerindeki bakteri ve mikroplardan arındırmak için çok iyi bir şekilde temizlemeniz gerektiğini unutmayın. Bunun için patatesi güzelce bol suyun altında durulayın. Kabukta kalan topraklı kısımları fırça yardımıyla temizleyebilirsiniz. Ardından patatesleri kurulayın ve fırınlayın. Dilerseniz, haşlama yöntemini de tercih edebilirsiniz. Her iki durumda da patates kabukları yumuşayacak ve lezzetli bir hale gelecektir. 

Şunlara da göz atın;

  1. Bezelye çiğ yenir mi?
  2. Roka çiçekleri yenir mi?
  3. Patlıcan çiğ yenir mi?
  4. Mango kabuğu yenir mi?
  5. Yer fıstığı kabuğu yenir mi?

Haber Kategorileri

Gıda Güvenliği

Lezzetli Haberler

Şef Aydın Demir'den Yılbaşı Yemekleri
Etli Salata Tarifleri: Yılbaşına Özel 15 Etli Salata Tarifi
Şef Savaş Ergen'den 2 Nefis Yılbaşı Mezesi
4 Şeften Yılbaşına Özel 14 Tarif
Dünyanın En İyi Sebze Yemekleri Açıklandı: Türkiye'den 5 Yemek Listede
Boğaz’da lezzet durakları