Nohut Kahvesi Nedir, Nasıl Yapılır? Adım Adım Nohut Kahvesi Tarifi
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Nohut kahvesi, Osmanlı'dan günümüze ulaşan kafeinsiz bir kahve alternatifi olup kavrulmuş nohutların öğütülmesiyle hazırlanır. Peki; nohut kahvesi nasıl yapılır? İşte nohut kahvesi tarifi ve yapılışı!

Hafif tatlımsı aroması ve yumuşak içimiyle kahve severlere farklı bir deneyim sunan nohut kahvesi tarifi merak ediliyor. Klasik Türk kahvesi gibi pişirilerek tüketilen bu özel içecek, özellikle kafein tüketemeyenler için ideal bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Peki; nohut kahvesi nasıl yapılır? İşte tarifi ve hazırlanışı!

Nohut Kahvesi Nedir?

Nohut kahvesi, Osmanlı döneminden günümüze kadar gelen, kahve çekirdeği yerine kavrulmuş nohut kullanılarak yapılan geleneksel bir içecektir. Kafein içermediği için özellikle kafein tüketemeyenler için güzel bir alternatiftir. Hafif tatlımsı ve yumuşak içimiyle dikkat çeker.

Nohut Kahvesi Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

1 su bardağı nohut

1 su bardağı su

İsteğe bağlı: Şeker, süt veya tarçın

Yapılışı:

Nohutları geniş bir tavaya koyun ve orta ateşte kahverengileşene kadar (yaklaşık 15-20 dakika) kavurun. Kavurma sırasında sürekli karıştırarak eşit şekilde kızarmasını sağlayın. Nohutlar koyu kahverengi bir renk alınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Kavrulmuş nohutları bir kahve öğütücüsünde veya havanda ince bir toz haline gelene kadar öğütün. Daha ince bir kıvam isterseniz elekten geçirerek daha toz haline getirebilirsiniz. Cezveye 1 fincan su ekleyin ve üzerine 1 tatlı kaşığı nohut kahvesi ilave edin. Türk kahvesi gibi kısık ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca köpükleri fincana alın ve kahveyi birkaç saniye daha kaynatın. Nohut kahvesini fincana dökün. İsteğe bağlı olarak şeker, süt veya tarçın ekleyerek tüketebilirsiniz.

Püf Noktaları

  1. Nohutları iyi kavurun: Tam kıvamında kavrulmuş nohutlar daha aromatik bir tat verir. Çok yanarsa acımsı olabilir.
  2. İnce öğütün: Kahvenin kıvamı için iyi öğütülmüş olması önemlidir.
  3. Kısık ateşte pişirin: Tıpkı Türk kahvesi gibi yavaş yavaş pişirmek, lezzetini artırır.
  4. Şekersiz deneyin: Nohutun kendine has hafif tatlımsı aroması olduğu için şekersiz de içebilirsiniz.

Şunlara da göz atın:

  1. Kahveyi Nasıl Yapmalı?
  2. Türk Kahvesinde Hangi Çekirdekler Kullanılıyor?
  3. Türk Kahvesinin Tazeliği Nasıl Anlaşılır?
  4. Türk Kahvesi Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar
  5. Türk Kahvesi Yanına İkramda Sunabileceğiniz 10 Lezzet

Haber Kategorileri

Lezzetli Haberler

Lezzetli Haberler

Lezzetli Musakkanın Sırrı: Püf Noktalarıyla Ustalık Rehberi
Evde Pişmaniye Yapılır Mı? Adım Adım Pişmaniye Yapılışı
Issız Adam’ın Havuçlu Keki: Aşkın ve Yalnızlığın Tadı
Somonun Ömrünü Uzatmanın 5 Püf Noktası
Glüten İçermeyen Püreler: 5 Farklı Tarif Önerisi
Doğduğunuz Aya Göre Hangi Yemeksiniz?