Mikrodalga Fırında Omlet Nasıl Yapılır?
Sabahları büyük bir kahvaltı hazırlamak için zamanınız yok mu? Mikrodalgada omlet tam size göre olabilir! Hızlı ve kolay yapılır. İşte, mikrodalga fırında omlet nasıl yapılır:

Sabahları büyük bir kahvaltı hazırlamak için zamanınız yok mu? Yumurta pişirdikten sonra kızartma tavasını temizlemekten nefret mi ediyorsunuz? Mikrodalgada omlet tam size göre olabilir! Hızlı ve kolay yapılır. Doyurucu e pratik bir kahvaltı istiyorsanız mutlaka bu tarifi denemelisiniz. İşte, mikrodalga fırında omlet nasıl yapılır:


Malzemeler:

  1. 1 çay kaşığı tereyağı
  2. 2 yumurta
  3. 30 mililitre su
  4. ⅛ çay kaşığı tuz
  5. Bir tutam biber
  6. 50 ila 75 gram dolgu, isteğe bağlı (doğranmış jambon, rendelenmiş peynir vb.)


1. Yöntem: Bir Kase ya da Cam Büyük Kalıp Kullanın

  1. Tereyağını ısıya dayanıklı sığ bir kapta eriyene kadar mikrodalgada pişirin. Pişirme süresi mikrodalgadan mikrodalgaya değişir. Çoğu durumda, yüksek ısı ayarında yaklaşık 45 saniye sürer.
  2. Yağı yaymak için kaseyi çevirin. Bu, yumurtanın kaseye yapışmasını önleyecek ve temizliği kolaylaştıracaktır. Pişirme spreyi kullandıysanız bu adımı atlayabilirsiniz.
  3. Yumurta, su, tuz ve karabiberi küçük bir kapta çırpın. Sarılar parçalanana ve her şey eşit şekilde birleştirilene kadar çırpmaya devam edin. Yumurta sarısı ve yumurta beyazı çizgileri olmamalıdır.
  4. Yumurta karışımını tereyağlı tabağa dökün ve bir plastik örtü ile sıkıca kapatın. Bunun yerine mikrodalgaya dayanıklı bir tabakla da kaplayabilirsiniz. Bu, yumurtaların çanaktan dışarı çıkmasını ve ortalığı karıştırmasını önleyecektir.
  5. Yumurtaları yaklaşık 1 dakika veya yumurtalar neredeyse hazır olana kadar mikrodalgada pişirin. Yaklaşık 30 saniye sonra mikrodalgayı durdurun ve bir çatal kullanarak omletin pişmiş kenarlarını ortaya doğru itin.
  6. İstenirse dolguyu ekleyin. Yumurtalar kalınlaştığında ve sıvı kalmadığında, tabağı mikrodalgadan çıkarın ve plastik sargıyı çıkarın. Dolguyu omletin yarısının üzerine yerleştirin.
  7. Omleti ikiye katlayın.
  8. Omleti bir tabağa alın ve hemen servis yapın.


2. Yöntem: Kupa Kullanarak Hazırlayın

  1. Büyük bir kupanın içine yapışmaz pişirme spreyi püskürtün. Herhangi bir pişirme spreyiniz yoksa, bardağa biraz tereyağı da sürebilirsiniz. Yumurtalar pişerken genişleyeceği için daha büyük bir kupa kullanıyorsunuz.
  2. Yumurtaları, tuzu ve karabiberi bardağa ekleyin ve bir çatalla çırpın. Sarıları kırılıp beyazlarla karışana kadar çırpmaya devam edin. Çizgiler veya kıvrımlar olmamalıdır.
  3. Mikrodalga fırınınıza atın ve yaklaşık 1 dakika pişirin.
  4. Dolgu malzemesi eklemek isterseniz ekleyin.
  5. Yumurtaları hızlıca karıştırın ve 1 ila 2 dakika daha mikrodalgada pişirin. Yumurtaları ne kadar süre mikrodalgada pişireceğiniz, mikrodalga fırınınızın gücüne bağlıdır. Kabarık olduklarında ve tüm sıvı emildiğinde hazırdırlar.
  6. Omleti servis edin. İster kupadan ister tabakta yiyebilirsiniz. Omleti çıkarmak için kupadaki omletin kenarlarından bıçak geçirin ve bir tabağa boşaltın.


3. Yöntem: Dolgu Malzemelerini Ekleyin ve Farklı Varyasyonlar Deneyin

  1. Bazı soslar eklemeyi düşünün. Bu yöntemdeki tüm adımları kullanmak zorunda değilsiniz. Size en çok hitap edenleri seçin. Kendi kombinlerinizi oluşturmakta zorlanıyorsanız, bu yöntemin sonundaki lezzetli çeşitlerden bazılarını da deneyebilirsiniz.
  2. Sağlıklı bir omlet tercih etmek isterseniz sebze ekleyebilirsiniz. Çiğ sebzelerin sakıncası yoksa, omlete eklemeden önce sebzeleri soteleyin veya pişirin. Omlete en çok yakışan sebzeler aşağıdaki gibidir:

-Dolmalık Biber (Kırmızı Veya Yeşil)

-Mantar

-Taze soğan

-Ispanak

-Domates

-Soğan

  1. Ekstra protein için 2 yemek kaşığı doğranmış veya doğranmış et ekleyin. Ekleyeceğiniz herhangi bir et zaten pişmiş olmalıdır; ekledikten sonra pişmeye devam etmeyecek. Omlette iyi giden etler şunlardır:

-Pastırma

-Jambon

-Sosis

  1. Ekstra lezzet için biraz ot ekleyin. Taze veya kuru otlar kullanabilirsiniz. Çoğu tarif, yaklaşık 1 yemek kaşığı taze ot gerektirir. Kuru ot kullanıyorsanız, miktarı 1 çay kaşığı kadar azaltın. Bunun nedeni kuru otların çok daha güçlü olmasıdır.

-Reyhan

-Taze Soğan

-Maydanoz

-Kekik

  1. Omletinizi bol peynirle zenginleştirin. 1 ila 2 yemek kaşığı rendelenmiş peynire ihtiyacınız olacak.


Şunlara da göz atın;

  1. Taze ve bozuk yumurta nasıl anlaşır?
  2. Yumurta nasıl kırılır?
  3. Mikrodalga fırında yumurta pişirme yöntemleri
  4. Yumurta nasıl temizlenir?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Pratik Yılbaşı Tarifleri: Yılbaşı İçin Hazırlaması Kolay 7 Tarif
Yılbaşı Ritüelleri: Şans ve Bereket İçin 23 İlginç Ritüel
Ekonomik Yılbaşı Yemekleri: Yeni Yıla Özel 25 Düşük Bütçeli Tarif
2024 Yılında Okurlarımız Tarafından En Çok Okunan 10 Haber
Ruby Çikolatası Nedir, Nasıl Yapılır?
Kış Diyeti: Kışın Kilo Vermek İçin 9 İpucu