Sebze ve meyveler beslenmenin önemli bir parçasıdır. Yayınlanan bir araştırmaya göre, günde 5 porsiyon meyve ve sebze yemenin daha düşük ölüm riski sağladığına dair ölçülebilir kanıtlar var. Daha uzun yaşamak istiyorsanız meyve ve sebzelerinizi belli ölçülerde tüketmeniz gerekir. Çoğu insan ürün yemenin gerekliliğini kabul etse de, aslında bu yiyecekleri günlük öğünlere dahil etmek zor olabilir.
Ek olarak, düzenli bir meyve ve sebze yiyici olduğunuzda, çok kişinin kabukları çıkarıp çıkarmama sorusuyla yüzleşmesi gerekir. Kabuklar birçok temel vitamin ve mineral içerir, ancak bu meyve ve sebzelerin kabukları çılgınca değişebilir. Bazıları ananas, sarımsak ve avokado gibi istenmeyen dokulara sahip olabilir. Bazılarının balmumu veya kirle kaplanabilen ve ovmaya ihtiyaç duyan kabukları vardır. Ancak sebze ve meyvelerin kabuklarını yememeye karar verirseniz, yine de kabuklarını soymadan önce temizlemeniz gerekiyor mu?
Hastalık Kontrol Merkezlerine göre, meyve ve sebzelerinizi soymadan önce yıkamıyorsanız, kirli kir ve mikropları tüketme riskinizi artırıyorsunuz. Merkez kabukların mikroorganizmalar için bir çöplük olabileceğini ve ürünlerinizi soymadan önce yıkamazsanız, bu mikropların bir kısmının meyve ve sebzelerinizin sulu etine geçebileceğini açıklıyor. İyi haber şu ki, derileri yıkamak nispeten kolaydır ve bu görevi yerine getirmek için çocukları bile dahil edebilirsiniz. Kabukları yıkamak için nasıl bir yol izlemelisiniz? Hastalık Kontrol Merkezlerine herhangi bir tür sabun veya ağartıcı kullanma cazibesinden kaçınmak istediğiniz konusunda uyarır. Bunun yerine sağlık kuruluşu, meyve ve sebzelerinizi mutfak musluğunun altında yıkamanızı önerir ve bu, soyup soymadığınıza bakılmaksızın doğrudur. Ayrıca, daha kalın, daha canlı derileri olan bazı ürünlerde bir sebze fırçası kullanabilirsiniz. Şunlara da göz atın;Sabun Veya Çamaşır Suyu Kullanmayın