Malzemelerinizi Soymadan Önce Yıkamak Zorunda Mısınız?
Sebze ve meyveler beslenmenin önemli bir parçasıdır. Bu sebeple mutfaklarda sıklıkla yer alan sebze meyveler soyulmadan önce yıkanmalı mı önemli bir tartışma konusudur. İşte, malzemelerinizi soymadan önce yıkamak zorunda mısınız:

Sebze ve meyveler beslenmenin önemli bir parçasıdır. Yayınlanan bir araştırmaya göre, günde 5 porsiyon meyve ve sebze yemenin daha düşük ölüm riski sağladığına dair ölçülebilir kanıtlar var. Daha uzun yaşamak istiyorsanız meyve ve sebzelerinizi belli ölçülerde tüketmeniz gerekir. Çoğu insan ürün yemenin gerekliliğini kabul etse de, aslında bu yiyecekleri günlük öğünlere dahil etmek zor olabilir.

Ek olarak, düzenli bir meyve ve sebze yiyici olduğunuzda, çok kişinin kabukları çıkarıp çıkarmama sorusuyla yüzleşmesi gerekir. Kabuklar birçok temel vitamin ve mineral içerir, ancak bu meyve ve sebzelerin kabukları çılgınca değişebilir. Bazıları ananas, sarımsak ve avokado gibi istenmeyen dokulara sahip olabilir. Bazılarının balmumu veya kirle kaplanabilen ve ovmaya ihtiyaç duyan kabukları vardır. Ancak sebze ve meyvelerin kabuklarını yememeye karar verirseniz, yine de kabuklarını soymadan önce temizlemeniz gerekiyor mu?


Sabun Veya Çamaşır Suyu Kullanmayın

Hastalık Kontrol Merkezlerine göre, meyve ve sebzelerinizi soymadan önce yıkamıyorsanız, kirli kir ve mikropları tüketme riskinizi artırıyorsunuz. Merkez kabukların mikroorganizmalar için bir çöplük olabileceğini ve ürünlerinizi soymadan önce yıkamazsanız, bu mikropların bir kısmının meyve ve sebzelerinizin sulu etine geçebileceğini açıklıyor. İyi haber şu ki, derileri yıkamak nispeten kolaydır ve bu görevi yerine getirmek için çocukları bile dahil edebilirsiniz.

Kabukları yıkamak için nasıl bir yol izlemelisiniz? Hastalık Kontrol Merkezlerine herhangi bir tür sabun veya ağartıcı kullanma cazibesinden kaçınmak istediğiniz konusunda uyarır. Bunun yerine sağlık kuruluşu, meyve ve sebzelerinizi mutfak musluğunun altında yıkamanızı önerir ve bu, soyup soymadığınıza bakılmaksızın doğrudur. Ayrıca, daha kalın, daha canlı derileri olan bazı ürünlerde bir sebze fırçası kullanabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Taze yeşillikler yıkanmadan saklanır mı?
  2. Neden üzümleri önceden yıkmamalısınız?
  3. Çiğ balığı pişirmeden önce neden yıkamamalısınız?
  4. Neden her zaman taze otları yıkamalısınız?

Haber Kategorileri

Gıda Güvenliği

Lezzetli Haberler

Pekmez Nasıl Saklanır: 3 Farklı Yöntem
Yeni Gastronomi Akımı: Yavaş Yemek Hareketi Nedir?
Kaşıntıya İyi Gelen 5 Esansiyel Yağ
3 Aralık 2024 Masterchef: İlk Dokunulmazlığı Hangi Takım Kazandı?
Grip Mevsimi Var Mı?
Yer Elması Nasıl Yetiştirilir?