Kuru üzüm suyu, kuru üzümlerin bir gece suda bekletilmesi ve süzülmesiyle hazırlanan bir içecektir. Bu içeceğin sindirimi iyileştirdiği, toksinleri attığı ve çeşitli önemli besin maddeleri ve antioksidanlar sağladığı iddia edilmektedir. Ayrıca lezzetli, aromalı ve hazırlaması kolay olduğu söylenmektedir. Yine de, bu iddiaların doğru olup olmadığını inceleyen bazı araştırmalar var.
Kuru üzüm suyu çoğu yetişkin için güvenli kabul edilse de, bazı kişilerin alımını sınırlaması gerekebilir. Nadir de olsa kuru üzüm alerjik reaksiyona neden olabilir. Kuru üzüm gibi kuru meyveler de genellikle taze meyvelerden daha yüksek kalori, karbonhidrat ve doğal şeker konsantrasyonu içerir. Taze üzüm yemek sağlığınız için daha faydalı olacaktır.
Başlamak için, bir tencerede 2 bardak su kaynatın ve ocaktan alın. Suyun içerisine 1 su bardağı kuru üzüm ekleyin ve bir gece bekletin. Ertesi gün kuru üzümleri süzgeç yardımıyla süzün. Elde ettiğiniz kuru üzüm suyunu sıcak veya soğuk bir şekilde içebilirsiniz.
Not: Kronik hastalığı olanlar, hamileler, emziren kadınlar ve alerjik bünyeye sahip olan kişiler kuru üzüm suyunu tüketmeden önce mutlaka doktora danışmalıdır.
Şunlara da göz atın;