Kolajeni Artırmanın 5 Farklı Yolu
Kolajen, hem genel vücut, hem de cilt sağlığı açısından çok önemlidir. Peki, kolajen nasıl arttırılır? İşte, kolajen seviyesini artırmak için bilmeniz gereken 5 farklı yol:

Vücudunuzun kolajen üretimi sağlıklı, genç bir cildi korumak için önemlidir. Kolajen vücutta en yaygın bulunan proteindir. Diğer yerlerin yanı sıra tendonlarda, yağlarda ve bağlarda bulunur. Vücudumuzun parçalarının birbirine uyum sağlamasına yardımcı olur ve kemik yapımızın sağlamlığı açısından çok önemlidir. Kolajen seviyeleri sağlıklı olduğunda kolajen içeren hücreler güçlü ve genç bir görünüme kavuşur. Kolajenle ilgili ilginç olan şey, büyümesini teşvik etmenin domino etkisi yaratmasıdır. Ne kadar çok kolajene sahipseniz, vücudunuz o kadar çok üretebilir ve koruyabilir. İşte, sağlık sitesi Healthline'ın haberine göre kolajeni artırmanın doğal yolları:

  1. Aloe Vera

Aloe vera jeli uzun zamandır yaraları iyileştirmek ve yatıştırmak için kullanılıyor. Kesikleri ve yanıkları tedavi etmede işe yaramasının nedeni, aloe vera bitkisinin topikal olarak uygulandığında kolajen üretimini arttırmasıdır. Aloe vera jeli, saf haliyle doğrudan cilde uygulanabileceği gibi, onu içeren piyasadaki birçok ürün biçiminde de uygulanabilir.

  1. C Vitamini

C vitamini, hyalüronik asit sentezi için kritik öneme sahiptir. Yeterli düzeyde C vitamini olmadan vücudunuz hyaluronik asit içeren gıdalardan tam olarak yararlanamaz. Hyaluronik asit vücutta doğal olarak bulunur ancak yaşlandıkça azalır. Bir çalışma, hyaluronik asidin insan vücudundaki kollajen üretimini artırmaya yardımcı olabileceğini öne sürüyor. C vitamini ve amino asitler açısından zengin yiyecekler yemek, her ikisi de cilt için önemli olduğundan vücuttaki hyaluronik asit ve kollajen düzeylerini artırabilir. Portakal, kırmızı biber, lahana, Brüksel lahanası, brokoli ve çilek gibi yiyeceklerin tümü C vitamini açısından zengindir.

  1. Ginseng

Ginseng, birçok kimyasal ilacın neden olduğu olumsuz reaksiyonlara neden olmadan cilt tarafından emilir ve cildin orijinal şeklini korumasına yardımcı olur. Ayrıca kollajen büyümesini teşvik ettiği bulunmuştur. Araştırmalar ginseng'in cildi güneşten gelen UVB ışın hasarına karşı koruma yeteneğini göstermiştir. 

  1. Kişniş

Kişniş yaprağı olarak da bilinen kişniş, yemek tariflerinde sıklıkla kullanılan bir bitkidir. Kollajen üretimindeki artışlarla bağlantılı olan C vitamini içerir. Kişniş, cildiniz için güçlü bir yaşlanma karşıtı faktör olduğu araştırılan linolenik asit içerir. Linolenik asit, kan dolaşımınızdaki sağlıklı cilt hücrelerini parçalayan serbest radikallerle savaşan antioksidanlar içerir.

  1. Yosun - Algler

Deniz bitkilerinin içerikleri, güzellik rutinlerinin bir parçası olarak giderek daha popüler hale geliyor. Bunun nedeni, çoğu cilt hasarının "oksidasyon"dan, yani cildinizin hücre büyümesine zarar verebilecek kirlilik gibi elementlere maruz kalmasından kaynaklanmasıdır. Algler oksidasyonun cildinizin elastikiyetini ve kollajenini yok etmesini önleyebilir.

Önemli Not: Yukarıdaki yöntemlerin kişiler üzerindeki etkisi farklı olabilir. Bu yüzden doğal yöntemleri denemeden önce mutlaka doktorunuza danışın. 

Şunlara da göz atın;

  1. Kolajen içeren besinler nelerdir?
  2. Kolajen takviyesi almanın faydaları nelerdir?
  3. Kahveye kolajen eklenir mi?
  4. Kolajen takviyesi kilo aldırır mı?
  5. Kolajen kaybı nasıl önlenir?

Kaynakça

Lezzet Dergisi, tüm yayınlarını güvenilir kaynaklara dayandırır. Tüm yayınlar Lezzet Dergisi bünyesinde bulunan ya da danışmanlık alınan uzmanlar tarafından onaylanır. Doğru ve güvenilir bilgi sunmak için izlediğimiz sürece Lezzet Test Ekibi sayfasından ulaşabilirsiniz.

Haber Kategorileri

Sağlıklı Beslenme

Lezzetli Haberler

Farklı Kek Tarifleri: Çay Saatlerine Özel 15 Nefis Kek Tarifi
Sigara Böreğinin Yanına Ne Gider: Sigara Böreğinin Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif
Yılbaşında Neden Hindi Yenir?
Yılbaşı Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?
Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı