Kayısı bahar ve yaz sezonunun favorilerinden biridir. Sezonu kısadır bu sebeple kış boyu bu lezzetli tüketmek istiyorsanız kayısıyı dondurmak mantıklıdır. Aynı zamanda fazla aldıysanız da hızlı bozulur ve dondurmak daha iyi çözümdür. Kayısılar genellikle tezgahta sadece 1 ila 3 gün dayanır. Bu lezzetli meyvenin boşa gitmesine izin vermek yerine, onları bu süper kolay yöntemle dondurabilirsiniz.
Sırf saklamayı bilmedikleri için bu kadar çok yiyeceğin çöpe gitmesine izin veren insanlara şaşırıyorum. Bunun sana olmasına izin verme! Meyveyi dondurmak, meyvenin ömrünü uzatmanın basit bir yoludur.
Kayısı dondurma işlemi son derece kolaydır. O kadar kolay ki çocuklarınız da eğlenceye katılabilir. Dondurulmuş kayısılar pek çok farklı şekilde kullanılabilir. Favorilerimden birkaçı; meyve smoothies, ayakkabıcılar veya meyve derileri.
Düzgün saklandığında, donmuş kayısılar dondurucuda 12 aya kadar dayanır. Ancak, optimum tadın tadını çıkarmak için, onları 3-6 ay geçmeden önce kullanmayı seviyorum.
Evet! Kayısını çoğunlukla smoothie veya meyve köstebeği yapmak için kullanıyorsanız, kabuğunu soymanıza gerek yoktur. Cildin açık olması bu tarifleri etkilemez.
Kayısı, harika bir A ve C vitamini kaynağıdır. Ayrıca metabolizmayı hızlandıran, sindirime yardımcı olan ve daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olan iyi bir lif kaynağıdır.
Dondurulmuş kayısıları kullanmanın en sevdiğim (ve kolay!) iki yolu, onları smoothie'ye dönüştürmek veya meyve derisine dönüştürmektir.
İşte basit bir kayısılı smoothie tarifi: Blenderinizin kavanozuna 1 su bardağı donmuş kayısı, 1 küçük muz, 1 su bardağı sıvı (süt, meyve suyu, su hepsi işe yarar) ve tatlandırmak için bal ekleyin. Pürüzsüz olana kadar karıştır. Bu, ek meyve veya chia veya keten tohumu gibi tohumlar eklemek için kolay bir reçetedir.
Şunlara da göz atın;