Katmer Tarifi: Evde Yapılabilecek 5 Kolay Tarifle Şipşak Lezzet
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
İncecik hamurun arasına kaymak ve Antep fıstığı ekleyerek muhteşem bir tatlıya dönüşen katmeri, evde yapmaya ne dersiniz? İster yufkayla, ister lavaşla, isterseniz milföy hamuruyla… İşte en pratik 5 katmer tarifi!

Katmer, özellikle Türkiye'nin Gaziantep mutfağına özgü, ince açılmış hamurun içine kaymak, şeker ve bazen Antep fıstığı eklenerek yapılan lezzetli bir tatlıdır. İşte evde kolayca yapabileceğiniz 5 basit katmer tarifi!

  1. Tavada Pratik Katmer

Malzemeler:

2 su bardağı un

1 çay kaşığı tuz

1 su bardağı su

2 yemek kaşığı tereyağı

4 yemek kaşığı kaymak

2 yemek kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı Antep fıstığı

Yapılışı:

Un, tuz ve suyu karıştırarak yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirin, ardından ince açın. Tereyağını eritip hamurun üzerine sürün. Kaymak, toz şeker ve fıstığı serpip katlayın. Tavada iki tarafı kızarana kadar pişirin.

  1. Yufkadan Kolay Katmer

Malzemeler:

2 adet hazır yufka

3 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)

4 yemek kaşığı kaymak

3 yemek kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı dövülmüş fıstık

Yapılışı:

Yufkayı açıp üzerine tereyağı sürün. Kaymak, şeker ve fıstığı serpip yufkayı bohça gibi kapatın. Önceden ısıtılmış tavada veya fırında 180°C’de 15 dakika pişirin.

  1. Milföy Hamurundan Katmer

Malzemeler:

4 adet milföy hamuru

2 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı kaymak

2 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı Antep fıstığı

Yapılışı:

Milföyleri açıp birleştirin ve merdaneyle hafif açın. İçine kaymak, şeker ve fıstık koyup kare şeklinde kapatın. Üzerine eritilmiş tereyağı sürüp 180°C fırında 20 dakika pişirin.

  1. Mayasız Hamurla Katmer

Malzemeler:

2 su bardağı un

1 çay kaşığı tuz

1 su bardağı su

3 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı kaymak

2 yemek kaşığı şeker

Yapılışı:

Un, tuz ve suyu karıştırıp yumuşak bir hamur yapın. Hamuru açıp içine tereyağı sürün. Kaymak ve şekeri koyup rulo şeklinde katlayın. Tavada iki tarafı kızarana kadar pişirin.

  1. Lavaş ile Hızlı Katmer

Malzemeler:

1 adet lavaş

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı kaymak

1 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı Antep fıstığı

Yapılışı:

Lavaşın üzerine tereyağı sürün. Kaymak, şeker ve fıstık serpip ikiye katlayın. Tavada önlü arkalı kızarana kadar pişirin.

Şunlara da göz atın:

  1. Püf Noktalarıyla Yumuşacık Krep Tarifi
  2. Kreplerinizin İçerisine Çok Yakışacak 9 Farklı Malzeme
  3. Çay Saatleri İçin Leziz ve Pratik 5 Bisküvili Pasta Tarifi
  4. Sıcak ve Soğuk Limon Çayı Nasıl Yapılır?
  5. Haşlanmış Limon Suyu Gerçekten Sağlıklı Mı?

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Lezzetli Musakkanın Sırrı: Püf Noktalarıyla Ustalık Rehberi
Evde Pişmaniye Yapılır Mı? Adım Adım Pişmaniye Yapılışı
Issız Adam’ın Havuçlu Keki: Aşkın ve Yalnızlığın Tadı
Somonun Ömrünü Uzatmanın 5 Püf Noktası
Glüten İçermeyen Püreler: 5 Farklı Tarif Önerisi
Doğduğunuz Aya Göre Hangi Yemeksiniz?